Marcos Maidana most tényleg visszatér? Egy kick-box világbajnok ellen lép ringbe

Marcos Maidana visszatér.
Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

Marcos Maidana kapcsán már számos alkalommal szóba került a visszatérése, mióta 2014-ben kétszer is kikapott Floyd Mayweather Jr.-tól. Azután szögre akasztotta kesztyűit, felszedett jó pár kilót, élvezte az életet és időnként megrebesgette, hogy visszatér. Legutóbb épp idén év elején jelentette be és már az edzésnek is nekiállt, majd április végén mégis visszavonulót fújt.

Most azonban ismét a visszatérésre készül és talán ezúttal tényleg komolyan is gondolja. Azt tervezi, hogy egy korábbi kick-box világbajnok ellen lép szorítóba, bokszszabályrendszerben. Ellenfele a 47 éves Jorge „Acero” Cali lesz. A hírek szerint Cali hívta ki Maidana-t, a közösségi oldalakon már hónapok óta üzengetnek egymásnak és a ringben tesznek pontot az ügyre. Elvileg egy öt menetes bokszmérkőzésen, köztes cirkálósúlyban (187 fonton, vagyis nagyjából 85 kg) csapnak össze jövő év áprilisában, április 4-én vagy április 11-én.

November 15-én tartanak egy sajtótájékoztatót a meccs kapcsán, ahol a szerződés aláírásra is sor kerül. Az eseményt Maidana promóciós cége szervezi és menedzsere, Ernesto Ricci nyilatkozott is róla. Szerinte ez tényleg komoly, sor kerül erre a meccsre. Azt, hogy a korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző ökölvívó ezután folytatja-e azt nem tudja ő sem megmondani, de szerinte ez a meccs egyben egy „búcsú” is az argentin közönségtől. Annak idején nem búcsúzott el rajongóitól Maidana, ezért ezt most pótolja egy kicsit, de ez nem zárja ki a folytatást, ha kedvet érez hozzá nem kizárt, hogy hivatalos profi meccsen lépjen megint szorítóba.

Komment