Úgy tűnik Marcos Maidana tényleg visszatér

Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

Kicsit fenntartásokkal kezeljük a Marcos „El Chino” Maidana (35-5; 31 KO) visszatérésével kapcsolatos híreket, mert már nem ez az első alkalom, hogy erről lehet olvasni. Azonban ezúttal számos hitelesnek mondható forrás, köztük a The Ring Magazine online kiadása is leközölte, miszerint a korábbi világbajnok bunyós ismét visszatér a szorítóba.

Az argentin bunyós korábban kisváltó- és váltósúlyban is világbajnoki címig jutott, majd miután Floyd Mayweather Jr.-tól egymást követő két alkalommal is vereséget szenvedett úgy döntött visszavonul. A 35 éves bunyós 2014. szeptemberében lépett utoljára szorítóba, azóta viszont már több alkalommal is emlegette, hogy visszatérne. Ezúttal talán több lesz, mint pletyka, mert a források szerint már alá is írt az Al Haymon vezette PBC-vel egy több meccsre szóló szerződést és Robert Garcia-val fog készülni.

Már a nyáron szorítóba léphet valószínűleg először közép- vagy nagyváltósúlyban, de a váltósúly a cél, ehhez azonban még fogynia kell pár kilót. Jelenleg kb. 90 kg körül mozog a súlya, szóval még a nagyváltóhoz is fogynia kell legalább 20 kilót. Állítólag a PBC egy Adrien Broner (33-4-1; 24 KO) elleni visszavágót is tervbe vett. A Broner elleni 2013-as győzelme volt az utolsó győztes meccse Maidana-nak, ezt követte a két vereség Mayweather-től, majd a visszavonulás.

Kíváncsian várjuk, hogy valóban visszatér-e és ha igen milyen formában láthatjuk majd, mert az elmúlt években azért jelent meg pár kép róla, amin igencsak elhagyta magát, de láttunk már hasonló visszatéréseket. Addig is itt egy videó a legjobb pillanataiból.

Komment