Május 2. Dillian Whyte VS Alexander Povetkin

Kép forrása: Matchroom Boxing

Hivatalosan is bejelentették, hogy a nehézsúlyú WBC interim bajnok Dillian Whyte (27-1; 18 KO) május 2-án lép legközelebb szorítóba Manchester-ben. Ellenfele pedig az orosz Alexander Povetkin (35-2-1; 24 KO) lesz. A meccs tétje az interim bajnoki cím lesz, vagyis ha Povetkin győz, akkor esélye lehet egy újabb világbajnoki címmeccsre, de ezúttal a WBC-nél.

„Ez egy nagyszerű harc lesz. Povetkin olimpiai aranyérmes, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, egykori világbajnok és csak Joshua-tól és Klitschko-tól kapott ki. Még mindig nagyon veszélyes, sok gondot okozott Joshua-nak is, majd megverte Hughie Fury-t. Egyáltalán nem becsülöm le, jó formában lesz, kemény és jól képzett bunyós.” – mondta Whyte az oroszról.

Jelen állás szerint Whyte legkorábban 2021. februárjában küzdhet meg a WBC világbajnoki címért, ha addig nem kap ki. Azonban addig is szorítóba kell lépnie. Túl könnyű, de túl nehéz ellenfelet sem választhat, hogy megőrizze a címét. Povetkin könnyű ellenfélnek semmiképp sem nevezhető. Bár a legutóbbi meccsén talán nem volt a legjobb formájában, de továbbra is igen veszélyes. Gondot okozhat Whyte-nak és, ha mindketten jó formában lépnek szorítóba, akkor egy nagyon jó kis meccs kerekedhet belőle.

Whyte-nak eddig mindössze egy veresége volt karrierje során, míg Povetkin-nek kettő. Ráadásul van egy közös pont is a karrierjükben, hogy mindketten kikaptak a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-tól.

„Örülök, hogy harcolhatok Whyte-val, már régóta szó volt erről meccsről, de különböző okok miatt nem jött össze. Dillian egy erős bunyós és ez egy jó harc lesz. Én nem teszek nagy bejelentéseket, majd a ringben mutatom meg és győzök. Május 2-án egy látványos küzdelmet láthatnak majd a nézők!” – mondta szűkszavúan Povetkin.

Komment