Joshua kései KO-s győzelemre számít Pulev ellen

Fotó: Anthony Joshua -PuzzlePix Fotóügynökség

Az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (23-1; 21 KO) következő címvédelme június 20-án lesz Londonban az IBF kötelező kihívó Kubrat Pulev (28-1; 14 KO) ellen. A meccs kapcsán Joshua elmondta, hogy egy kemény meccsre számít a bolgár ellen. Pulev nagy ütő, aki már egyszer küzdött világbajnoki címért Wladimir Klitschko ellen, azt elveszítette, de visszakerült újra a csúcsra, elérte, hogy legyen egy újabb esélye egy világbajnoki címmeccsre.

2017-ben már kis híján létrejött ez a párosítás, de akkor Pulev megsérült a felkészülés során és le kellett mondani a meccset. Akkor helyette Carlos Takam ellen küzdött AJ és nyert a 10. menetben TKO-val.

Joshua biztos benne, hogy egy izgalmas meccset fognak látni a nézők, Pulev stílusa neki való. Mindketten jó KO-aránnyal rendelkeznek, Joshua 23 győzelméből 21-et idő előtt nyert meg, Pulev pedig 28 győzelméből 14-et. Mindkettőjüknek egy idő előtti vereségük van. Pulev még 2014-ben kapott ki Klitschko-tól KO-val az ötödik menetben, attól a Klitschko-tól, akit Joshua pár évvel később TKO-val legyőzött.

Mivel mindketten nagy ütők szerinte kiütés lesz a meccs vége és természetesen ő fogja kiütni a bolgárt. A riporter kérdésére, kicsit habozva, de a 11. menetet jósolta, hogy akkor lesz vége a meccsnek. Szokás szerint rendkívül sportszerűen nyilatkozott a címvédő, készen áll a kihívásra és sok sikert kíván az ellenfelének, de az övek Londonban fognak maradni.

Komment