Május 2. Canelo VS Billy Joe Saunders

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, de szinte az összes külföldi ökölvívással foglalkozó hírportál arról cikkez, hogy meg van végre ki lesz Canelo következő ellenfele. Valamint Canelo edzője, Eddy Reynoso is megerősítette, hogy Billy Joe Saunders ellen lép legközelebb szorítóba a mexikói sztár május 2-án Las Vegas-ban. Se az ellenfél személye, se a dátum nem túl meglepő. Annak ellenére vagy éppen azért, mert Canelo napjaink egyik legjobb ökölvívója elég nehezen találtak neki ellenfelet, sokáig húzódott az egyezkedés.

Canelo és Saunders nagyközépsúlyban lép szorítóba, a tét pedig Canelo WBA (rendes) világbajnoki öve és Saunders WBO világbajnoki címe lesz. A mexikói legutóbb félnehézsúlyban bunyózott és szerzett világbajnoki címet Kovalev ellen, de azt az övét nem sokkal később vissza is adta. Már akkoriban arról cikkeztek, hogy valószínűleg nagyközépsúlyban fog legközelebb bunyózni. Ebben a súlyban Saunders neve mellett pedig a WBA Super bajnok Callum Smith neve is felmerült, ők ketten voltak a két végső jelölt. Az anyagiakban viszont elég nehezen tudtak megegyezni, mert ahogy Canelo mondta, mindenki rajta akar meggazdagodni. Állítólag Saunders 8 millió dollárt kap a meccsért, ami karrierje eddigi legnagyobb meccspénze és valószínűleg ez a meccs lesz az eddigi legnehezebb is profi pályafutása során.

Saunders már évek óta szeretne Canelo-val küzdeni, már akkor szó volt róla, amikor mindketten középsúlyban bunyóztak, de akkor mindig volt, aki beelőzte. Majd Saunders nemrég promótert váltott. Éppen azért csatlakozott az Eddie Hearn vezette Matchroom Boxing-hoz, hogy végre komoly ellenfelek ellen bunyózhasson. Úgy tűnik ezt most meg is kapja.

Szóval május 2-án nemcsak Whyte fog Povetkin ellen bunyózni, hanem Canelo Billy Joe Saunders ellen is, csak két különböző kontinensen.

Komment