35 éve volt Mike Tyson első profi meccse

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson-t senkinek nem kell bemutatni, hisz egy élő legenda az ökölvívásban. Viharos magánélete, számos balhéja miatt őt még azok is ismerik, akik egyáltalán nem járatosak az ökölvívás világában. Húsz éves profi pályafutása alatt (közte pár év szünettel) összesen 58 meccse volt, ebből 50-et nyert meg és 44-et kiütéssel.

1986-ban mindössze 20 éves volt, amikor először világbajnoki címet szerzett (WBC) nehézsúlyban és ezzel ő lett a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok. Majd egy évvel később már három nagy szervezet (WBA, WBC, IBF) világbajnoka és ezzel a nehézsúly vitathatatlan bajnoka lett. Ez 1990-ig tartott, amikor elszenvedte első vereségét profi pályafutása során, James Douglas ellen. Két évvel később börtönbe került és onnantól kezdve már nem volt az igazi. Bár 1996-ban még visszaszerezte WBC, majd a WBA övét. 1996 végén Evander Holyfield ellen elveszítette WBA övét, majd a hírhedté vált visszavágón sem tudta visszaszerezni, ahol Tyson-t diszkvalifikálták, amiért kiharapott egy darabot Holyfield füléből. Ezután még egyszer, 2002-ben jutott világbajnoki cím közelébe Lennox Lewis ellen, de a nyolcadik menetben KO-s vereséget szenvedett.

Első profi meccse 35 évvel ezelőtt volt, ahol rögtön egy első menetes TKO-val mutatkozott be Hector Mercedes ellen. Ezt láthatjátok a videón:

Komment