Marcos Maidana élvezi a nyugdíjas éveit, nem tervezi, hogy visszatér

Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábban két súlycsoportban (kisváltó- és váltósúly) is világbajnoki címig jutó argentin klasszis, Marcos Maidana 2016 óta nyugdíjas és bár még mindig csak 36 éves nem tervezi, hogy újra ringbe lépjen. Maidana annak kapcsán nyilatkozott, hogy a korábbi nagyváltó- és középsúlyú világbajnok Sergio „Maravilla” Martinez bejelentette a visszatérését.

Maidana nem bánta meg, hogy visszavonult, jelenleg promóterként és meccsszervezőként dolgozik és élvezi a nyugdíjas éveit. Sajnos gyakran látjuk, hogy profi bunyósok nem tudják időben abba hagyni az ökölvívást vagy, ha abba is hagyják megpróbálkoznak a visszatéréssel. Ez érthető, hisz az életük részévé válik az edzés, a sport, a ring illata, a győzelem íze. Számukra ez már olyan, mint a levegő. Maidana miután egymás után kétszer is vereséget szenvedett Floyd Mayweather Jr-tól, úgy érezte itt az idő, hogy szögre akassza a kesztyűit. Azt mondja, hogy neki is megfordult a fejében a visszatérés, de hamar elvetette az ötletet.

„Most promóter vagyok, meccseket szervezek. Egy évvel azután, hogy abbahagytam a bokszot vissza akartam térni, de már nem éreztem ugyanazt a tüzet, azt a vágyat. Elmenetem az Egyesült Államokba, béreltem egy kocsit és egy lakást egy hónapra, de a következő héten visszafordultam, már elmúlt az a belső tűz. … Sok bokszoló visszatér, mert hiányzik nekik. Vissza akartam menni edzeni, vissza a boksz légkörébe, de megértettem, hogy ennyi elég. Egy bizonyos korban akármilyen jól is érzed magad, a tested már nem enged többet. Martinez-nek is élveznie kellene, amit elért, a dicsőséget.”

Maidana 2004 és 2014 között 40 alkalommal lépett szorítóba. A 40 meccsből 35-öt tudott megnyerni (31 KO) és 5-öt veszített el. Olyan nagy nevekkel küzdött többek között, mint Floyd Mayweather Jr., Erik Morales, Victor Ortiz, Amir Khan vagy Adrien Broner. Ugyan 2014. szeptemberében lépett szorítóba utoljára, de hivatalosan 2016. augusztus 9-én jelentette be a visszavonulását.