Phil Lo Greco ellen térhet vissza Marcos Maidana

Marcos Maidana visszatér.
Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Marcos Maidana (35-5; 31 KO) közel öt éves szünet után visszatér a ringbe. Már az edzést is megkezdte és terveik szerint a nyáron szorítóba léphet. Most erőnléti edzője Alex Ariza azt is elárulta, hogy ki ellen tervezik a visszatérést és mikor.

Ariza szerint jól haladnak a felkészüléssel és a tervek szerint nagyváltósúlyban fog legközelebb szorítóba lépni az argentin bunyós. Több, mint 90 kg volt Maidana három héttel ezelőtt, amikor neki állt az edzésnek, ahhoz, hogy nagyváltósúlyban bunyózzon maximum 69,9 kg-os lehet. Ariza szerint már nagyjából 10 kg-ot le is dolgozott a feleslegből, tehát jól haladnak. A fogyás nehéz része még csak most kezdődik az erőnléti edző szerint, de nem lesz gond, tudja majd hozni a nagyváltósúlyt júniusig Maidana. A végső cél pedig a váltósúly lesz.

Tehát úgy tűnik, hogy júniusban láthatjuk legközelebb szorítóban a korábbi kisváltó- és váltósúlyú világbajnok Maidana-t. Ariza már a lehetséges ellenfelet is megnevezte, a kanadai Phil Lo Greco -t (28-4; 15 KO) szemelték ki. Phil Lo Greco neve leginkább onnan lehet ismerős a magyar ökölvívó rajongók számára, hogy Amir Khan tavaly áprilisban ellene tért vissza és mindössze 40 (!) másodperc alatt padlóra küldte. Lo Greco azóta nem is lépett szorítóba. Egyelőre még nem lehet biztosra venni ezt a párosítást, mert hivatalosan még nem jelentették be.

Komment