Lucas Browne Joseph Parker-t akarja

Fotó: Joseph Parker – Europress Fotóügynökség

Az ausztrálok korábbi nehézsúlyú WBA világbajnoka (doppingvétség miatt megfosztották az övétől), Lucas „Big Daddy” Browne (25-1; 22 KO) kiszemelte magának az új-zélandiak korábbi WBO világbajnokát Joseph Parker-t (24-2; 18 KO). Korábban már volt szó kettejük találkozójáról, de akkor Joseph Parker inkább Anthony Joshua-t választotta, aki végül megfosztotta WBO világbajnoki övétől. Akkoriban még mind a ketten veretlenek voltak és Parker ugye világbajnok volt. Azóta azonban eltelt pár hónap és mindketten kikaptak a brit Dillian Whyte-tól. Browne márciusban szenvedett egy brutális KO-s vereséget a 6. menetben, Parker pedig július 28-án egyhangú pontozással kapott ki a WBC nehézsúlyú Silver bajnokától, Whyte-tól.

Parker és csapata a Whyte elleni meccs után kifogásolta a bíró döntését, aki a második menetben egy fejelést leütésnek vélt és rá is számolt az új-zélandira. Parkerék szerint, ha nincs ez a rászámolás, akkor döntetlennel végződött volna a meccs, így viszont profi pályafutása második vereségét szenvedte el a korábbi világbajnok. Browne a Whyte – Parker meccs kapcsán elmondta, hogy ugyan nem látta teljes egészében a mérkőzést, de szerinte egyértelműen Whyte volt a jobb. Szerinte Whyte most az egyik legjobb nehézsúlyú harcos, aki meccsről meccsre egyre jobb lesz. Ettől függetlenül szeretné kipróbálni magát Parker ellen. Parker még nem nyilatkozott az ügyben, de a promótere elmondta, hogy még az idén szeretnének még egy meccset Parker-nek és nem kizárt, hogy Browne ellen. Browne-nak szeptemberre már kiírt mérkőzése van, de ha az idei évben nem is, jövőre még találkozhatnak.

Kérdés, hogy Parker-nek ez a meccs mennyi hasznot hozna? Az utolsó két meccse nem úgy alakult, ahogy szerette volna, sorban két vereséget is elkönyvelhetett egymás után és a világbajnoki címét is elveszítette. Ahhoz, hogy ismét világbajnok lehessen valószínűleg előkelőbb helyen rangsorolt ellenfelek elleni győzelmek kellenek. Ez a meccs inkább Browne számára hozhat nagyobb hasznot amennyiben nyer.

Komment