Lomachenko szerint Usyk leiskolázná Wilder-t

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Vasyl Lomachenko-t próbálták meginterjúvolni nemrég, bár mivel angolul kérdezték és ugye Loma nem áll túl jól az angol nyelvvel elég szűkszavúra sikerült. A riporter többek között arról is kérdezte, hogy mit gondol egy Usyk – Wilder meccsről. Loma azt mondta, hogy szerinte Usyk leiskolázná Wilder-t. Ebben azonban sokan kételkednek. Loma válaszát azért érdemes fenntartásokkal kezelni, hisz ők gyerekkori barátok, így nyilván elfogultan nyilatkozik róla.

Usyk nehézsúlyú esélye továbbra is egy nagy kérdőjel. Bár túl van az első meccsén a királykategóriában, a Chazz Witherspoon elleni teljesítménye nem volt igazán lenyűgöző és sokat még nem lehet levonni belőle. Tény, hogy Usyk majdnem egy éve lépett utoljára szorítóba, de idő előtti győzelme leginkább annak köszönhető, hogy Witherspoon kondija elfogyott és feladta a meccset. Az ukrán technikai tudását nem lehet elvitatni, hisz nagyszerű amatőr múlt van mögötte, profiként pedig cirkálósúlyban vitathatatlan bajnok volt. Ugyanakkor az ütőerejében sokan kételkednek, hogy elég lesz-e a nehézsúly elitje ellen és, hogy fogja bírni az igazán nagy ütéseket. Mégpedig az a célja, hogy a legjobb legyen nehézsúlyban is. Már azelőtt kijelentette, hogy itt is vitathatatlan bajnok szeretne lenni, mielőtt egyáltalán kipróbálta volna magát ebben a súlyban.

A Witherspoon elleni meccse után például a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Andy Ruiz Jr. sem volt tőle elragadtatva. Nagyszerű bunyósnak tartja, de nem nyűgözte le. Ettől függetlenül természetesen örömmel megküzd vele, ha úgy adódik. És, ha minden Ruiz terve szerint alakul, akkor úgy adódik, mert Usyk a kötelező kihívó a WBO-nál. Amennyiben Ruiz december 7-én megvédi a címeit Anthony Joshua ellen, a jövő évben sor kerülhet erre a meccsre.

Ráadásul mostanában egyre többször lehetett arról olvasni, hogy Usyk legközelebb már a címmeccsen szándékozik szorítóba lépni, ami azért talán még korai lenne neki, akár Ruiz, akár Joshua ellen.

Komment