Wilder él a visszavágási záradékkal, júliusban jöhet a harmadik meccs Fury ellen

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy az várható volt Deontay Wilder, most már csak korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok szeretné mielőbb visszaszerezni a világbajnoki címét. Tyson Fury február 22-én TKO-val győzte le, miután kétszer küldte padlóra, majd Wilder sarka bedobta a törölközőt a hetedik menet közepén. Ezzel a vereséggel a “Bronz Bombázó” elveszítette veretlenségét és öt éve őrzött világbajnoki címét.

Wilder szerencséjére a második meccsről szóló szerződés tartalmazott egy visszavágási záradékot, ami lehetővé teszi, hogy mielőbb visszaszerezhesse a WBC övet. A záradék azt is tartalmazza, hogy csak a vesztes döntésén múlik-e, hogy lesz-e újabb meccs, valamint a vesztes fél anyagilag rosszabbul jár, mert 60-40%-ban osztoznak a második meccs győztesének javára. Bár valószínűleg ez érdekli most a legkevésbé Wilder-t.

Wilder él a záradékkal és még a nyáron megpróbálhatja visszaszerezni az övét. Ezt már hivatalosan is jelezték Fury menedzsmentjének. Bob Arum szerint ez nagyjából július elején lehet, mert mindenképp a július 24-én kezdődő Olimpia előtt akarják megrendezni. Nyilván, hogy ne vegye el a nézettséget a meccs elől. A helyszín pedig valószínűleg ismét Las Vegas lesz, de mindenképp az USA-ban csapnak össze harmadjára is.

Az első meccsük 2018. december 1-jén volt Los Angeles-ben. Akkor Fury volt, aki kétszer is padlóra került, de még így is döntetlennel végződött a mérkőzés. Ezután Wilder két viszonylag könnyű győzelmet aratott Dominic Breazeale és Luis Ortiz ellen. Fury-nak szintén két győzelme volt, de két alacsonyabban rangsorolt ellenfél ellen, ráadásul a második meccsén komolyan megsérült a szemöldöke és csak a mérkőzésvezetőnek köszönhette, hogy nem szüntette be a mérkőzést olyan csúnyán vérzett a szeme.

2018. december 1., az első meccs:


Majd Fury edzőt váltott, ami olyan változást hozott, amire senki sem számított. Nagyon kevesen hitték el, amit hangoztatott a második meccs előtt, hogy ki fogja ütni Wilder-t, mégis kétszer padlóra küldte, majd TKO-val ért véget a meccs, mert Wilder segédedzője jobbnak látta, ha bedobja a törölközőt. Vajon mit hoz majd a harmadik meccs? Wilder is meg tud újulni, úgy ahogy Fury tette?

2020. február 22., a második meccs:

Komment