Ismét lejtett a hazai pálya, Szabó Zoltán és Laska Tamás is vereséget szenvedett Németországban

Szabó Zoltán (Kép forrása: facebook)

Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy külföldön nagyon nehéz mérkőzést nyerni még úgyis, ha egyértelműen jobb vagy a hazai versenyzőnél. Tegnap este a Toto Box Promotion két ökölvívója Szabó Zoltán (25-22, 11 KO) és Laska Tamás (19-21-1; 10 KO) is Németországban lépett szorítóba GBC világbajnoki övekért. Zoli nagyváltósúlyban küzdött Rodi Kasem (14-0-1; 12 KO) ellen, Tomi pedig Denny Lehmann (17-6-2; 14 KO) ellen középsúlyban.

A meccsekről a fiúk edzőjét Belinszky Krisztinát kérdeztük:

„Sajnos nagyon nehéz pontozással nyerni külföldön és ettől féltünk is, de reménykedtünk, hogy nem megy végig a Zoli meccse. Többször is benne volt a TKO, de sajnos nem sikerült. A vezetőbíró annyira egyoldalúan vezette a meccset, hogy mindenért csak a Zolinak szólt, nagyon elfogult volt. Ráadásul az összes pontozó bíró német volt, egy címmérkőzésen legalább egy külföldi bírónak kellene pontoznia, ez nem történt meg.

A Laska Tomi meccsén pedig stop után ütött a német. A Tomi jelezte ahogyan kell, hogy a foggumi kiesett. Letette a kezét akkor a bíró szólt, hogy Stop! Persze a német nem hallotta és testre-fejre ütött. Az egyik nagyon bement, a Tomi nem tudta folytatni a mérkőzést. Előtte egy nagyon szép felütéssel szét is repesztette a szemöldökét, alig bírták a vérzést elállítani. Szóval érdekes dolgok voltak, semmit nem bíztak a véletlenre.”

Zoli meccsét itt tudjátok megnézni:

Így sajnos mindkét magyar bunyós vereséget szenvedett Zoli megosztott pontozással, Tomi pedig KO-val. A végeredménytől függetlenül gratulálunk nekik!

Komment