Andy Ruiz Jr. címet akar egyesíteni Deontay Wilder-rel miután ismét legyőzte Joshua-t

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

December 7-én lesz az Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua visszavágó, amire most már tényleg keményen készül a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok. Egy hétvégi interjúban viszont már a jövőről beszélt. Leszögezte, hogy természetesen most Joshua-ra koncentrál, az ő legyőzése az elsődleges cél, nem veszi készpénznek az újabb győzelmet, de azért már meg van a terve a folytatásra.

És mi más lehetne a cél, mint a világbajnoki címek egyesítése, egészen konkrétan egy Deontay Wilder elleni meccsre gondol. Tehát biztosra veszi, hogy Wilder most novemberben legyőzi Luis Ortiz-t, majd jövő februárban pedig Tyson Fury-t és megőrzi WBC világbajnoki övét.

„Természetesen egy öv még hiányzik. Még egy öv kell ahhoz, hogy a nehézsúly vitathatatlan bajnoka legyek és ez a célom, de ez nem azt jelenti, hogy átnéznék Anthony Joshua-n. Szeretném még egyszer legyőzni őt, mert sok kritikus szerint csak egy szerencsés ütésem volt és veszíteni fogok. Ezt a sok negatív energiát pozitívvá változtatom és felhasználom arra, hogy ismét győzzek. A szemem a díjra összpontosít, amit Joshua legyőzésével nyerhetek. Ha megnyertem azt a meccset jöhet Deontay Wilder vagy Tyson Fury. Egy promóternél vagyunk így könnyű lesz megszervezni a meccset.”

Ebből az utolsó mondatából kiderül, hogy szerinte Wilder nyeri a Fury elleni visszavágót, hisz csak vele közös a promótere, Fury a Top Rank-nél van. Ugyanakkor egy Fury elleni meccset sem bánna. Fury szeptember 14-i, Otto Wallin elleni teljesítménye után közösségi oldalán megjegyezte, hogy Fury-nak esélye nincs, hogy fél kézzel legyőzze őt. Reagálva Fury korábbi megjegyzésére, hogyha egyik kezét a háta mögé tenné, akkor is megverné Ruiz-t, sőt eldönthetik, hogy melyik kezét tegye hátra.

Hasonló terve van Wilder-nek is, ő is mielőbb címet egyesítene Ruiz-zal, de ehhez lesz egy-két szava az IBF-nek és a WBO-nak is. A két szervezet már bejelentette igényét a kötelező címvédésre 2020-ra és ha ezt nem teljesíti Ruiz (már ha sikerül címet védenie decemberben), akkor elveszíti az öveket és akkor nem lesz senki vitathatatlan bajnok egyelőre.

Komment