Szabó Zoltán az angliai Swindon-ban lép szorítóba ma este

Szabó Zoltán és Ryan Martin mérlegelés.
Szabó Zoltán – Ryan Martin (Kép forrása: Neilson Boxing facebook)

A Toto Box Promotion bunyósa Szabó Zoltán (25-18, 11 KO) ismét a szigetországban méreti meg magát. Ezúttal Swindon városában, egy helyi bunyós Ryan Martin (11-2; 4 KO) ellen lép szorítóba. A nyolcmenetes váltósúlyú mérkőzésre ma este kerül sor.

Martin egy jó mérlegű bunyós, 2014-es debütálása óta 11 győzelme volt és 2 veresége. A két veresége két címmeccs volt, az egyik ráadásul a WBC ifjúsági övéért. Martin promótere, Mark Neilson nagyon elismerően nyilatkozott Zoliról. Elmondta, hogy bunyósa keresi a kihívásokat és igyekeznek meccsről meccsre keményebb ellenfeleket választani, mint amilyen Zoli is. Tudják, hogy utóbbi pár meccsét elveszítette Zoli, de ez nem tükrözi a tényleges tudását, mert olyan komoly bunyósok ellen is tisztességesen helytállt korábban, mint Robbie Davies Jr. vagy Stephen Ormond, ráadásul magyar bajnok.

Egy szóval nem becsülik le Zolit és kemény csatára számítanak. Amit jól is tesznek, mert Zoli rutinos bunyós, akinek nem szokott gondot okozni, ha külföldön kell szorítóba lépni.

Komment