Harcsa TKO-val, Urbán pontozással lett magyar bajnok

Harcsa Norbert – Hegyi Barnabás (Fotó: Rózsa Tamás)

Igen izgalmas gálán vagyunk túl, kicsit sem volt túlzás, amikor a Felix Promotion az ősz profi bokszgálájának harangozta be a budakalászi gálát, de lehet, hogy az év gálája címet is megérdemelné. Két nagyszerű magyar bajnoki címmérkőzést is láthattak a nézők, de a többi meccsre sem lehet panaszkodni.

A gála főmérkőzését Harcsa Norbert (12-2; 3 KO) és Hegyi Barnabás (5-1; 4 KO) vívta a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki címért. Előzetesen is egy nagyon jó mérkőzésnek ígérkezett már csak azért is, mert két teljesen eltérő stílusú ökölvívó nézett egymással farkasszemet. A legtöbben úgy emlegették, mint a technika (Harcsa) VS erő (Hegyi) csatája lesz.

Harcsa Norbert – Hegyi Barnabás (Fotó: Rózsa Tamás)

A két bunyós közül egyértelműen Harcsa a rutinosabb és ez nagyon kiütközött a mérkőzésen. Jól tartotta távol magától Hegyit, aki próbálta a belharcot erőltetni, de Harcsának a belharc sem okozott gondot. Nagyon jól védekezett és Hegyinek nem sikerült igazán megrendítő erejű ütéseket bevinni. Harcsa volt az aktívabb, pontosabb szinte végig az ő akarata érvényesült. Harcsán látszott, hogy élvezte a bunyót, ugyanakkor Hegyi kicsit talán görcsösebbnek tűnt a szokásosnál. Majd a nyolcadik menet vége előtt 50 másodperccel Hegyire számolni is kellett. Ekkor még fel tudott állni, de Harcsa rögtön letámadta, nem adott időt arra, hogy kitisztuljon. Végül a mérkőzésvezető állította le a küzdelmet, így Harcsa TKO-val győzött és ő lett a középsúlyú magyar bajnok.

Urbán Ferenc (Fotó: Rózsa Tamás)

Az est másik címmérkőzésén pedig a címvédő cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József (13-3-3; 10 KO) lépett szorítóba a kihívó Urbán Ferenc (7-0; 5 KO) ellen. Miután kihirdették a mostani gála párosításait a Darmos – Urbán meccs kapcsán nagyon sok emberben felmerült a kérdés, hogy nem lesz-e túl korai ez a címmeccs Urbánnak, úgyhogy még csak egy éve állt profinak és mindössze 17 menetet töltött a ringben profi meccsen.

Darmos József – Urbán Ferenc (Fotó: Rózsa Tamás)

Urbán már a meccs elején rácáfolt erre és gyorsan nyomatékosította, hogy készen áll erre a meccsre. A kihívó Urbán nagyon szépen, taktikusan bunyózott, jó kombinációkkal, jó védekezéssel, Darmos szinte minden támadására volt egy jó válasza. A hatodik menetig nagyon jól irányított Urbán, majd jött az, amit Tóth Tomi előre megjósolt a BOX TV-nek és, amit Darmosról tudni lehetett, hogy nála elég, ha csak 1–1 másodpercre kihagy az ellenfél és keményen megbünteti ezt. A menet végén padlóra került Urbán, de felállt a számolásból és bár Darmos megpróbálta gyorsan befejezni a meccset, de a gongszó közbe szólt. Majd következett a hetedik menet, amit Urbán támadással kezdett, úgy tűnik a szünet elég volt a kitisztulásra, de Darmos sem rohamozta meg. A padlózás után már egy kicsit óvatosabbnak tűnt Urbán. Majd a tizedik, utolsó menetben mindkét bunyós beleadott mindent, megszámolhatatlan mennyiségű ütést indítottak mindketten. Igazi címmérkőzéshez méltó csata volt, amit végül Urbán nyert pontozással, még úgyis, hogy egyszer számolni kellett rá. Mindhárom pontozó 96-93-al Urbánnak adta a meccset, így trónfosztás történt, ő lett az új cirkálósúlyú magyar bajnok.

Görbics Gábor – Egedi Renátó (Fotó: Rózsa Tamás)

Az este további magyar vonatkozású eredményei: Egedi Renátó egyhangú pontozással legyőzte Görbics Gábort; Kispál Zoltán TKO-val nyert a negyedik menetben Krӓmer Péter ellen; a debütáló Serbán Henrik pedig egyhangú pontozással győzött Kovács István ellen.

Kramer Péter – Kispál Zoltán (Fotó: Rózsa Tamás)

Aki nem látta a gálát érdemes az ismétlést megnéznie, legközelebb hétfőn éjfélkor ismétlik a SPORT2-ön, majd kedden 12:30-kor a SPORT1-en.

Komment