Klasz Árpi lett a BOX TV Közönségszavazásán az Év profi ökölvívója 2019-ben

Fotó: Klasz Árpi – BOX TV

A BOX TV november elején indított ismét egy közönségszavazást, melyben arra voksolhattak az olvasók, hogy szerintük ki volt a 2019-es év profi magyar ökölvívója. Az ökölvívást szeretők egy illusztris listából választhattak, melyben a jelenlegi hazai profi ökölvívás krémjét válogattuk össze. Az egy hónapon át tartó szavazást a Toto Box Promotion kiváló ökölvívója, Klasz Árpi nyerte. A szavazás eredménye kapcsán beszélgettünk Árpival arról, milyennek látja az idei évét és hogyan tervezi a jövőt.

Árpi idén három alkalommal lépett szorítóba és mindhárom alkalommal győzni tudott. Kétszer idő előtt vége lett a mérkőzésnek, utolsó meccsén pedig egyhangú pontozásos győzelmet aratott egy rutinos német bunyós ellen és megszerezte az UBO International bajnoki címét nagyközépsúlyban. Árpi mérlege tehát továbbra is hibátlan, 11 mérkőzés – 11 győzelem, ebből 10 kiütéses győzelem.

„Úgy gondolom, hogy amit ebben az évben kitűztem magam elé, azt 100%-osan teljesítettem. Ez nagyon fontos dolog, hogy amit elterveztem, azt véghez is vittem. Úgy gondolom, hogy senkinek nem okoztam csalódást. A szavaimnak hitelt adtam, mindent betartottam, amit ígértem, és minden meccs úgy volt, ahogy ígértem. Bebizonyítottam a rengeteg kételkedőnek, aki azt mondta, hogy nem tudok 10 menetet bokszolni, hogy márpedig tudok és úgy bokszoltam le a 10 menetet, hogy nem is volt közben holtpontom. Okosan, energiatakarékosan bokszoltam, ennél még többre is képes vagyok.

Jövőre sincs megállás, nagy terveim, céljaim vannak. Elsőként egy EBU Európa-bajnoki címmérkőzés, amire jó esély van. Utána pedig az egyik nagy szervezet, a WBO Interkontinentális öve a cél és ha minden jól megy, akkor jövő év végén már világbajnoki övért szeretnék bunyózni.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki egész évben mellettem volt, szurkolt nekem és aki a BOX TV szavazásán rám szavazott. Külön köszönöm a BOX TV-nek, hogy kiemelten foglalkozott velem és beszámolt minden a pályafutásommal kapcsolatos hírről, így a rajongóimnak is könnyebb volt nyomon követni a történéseket. Köszönet mindenkinek!”

Árpi idei mérkőzéseit itt tudjátok megnézni:

2019. 03. 23. Klasz Árpád – Orsós Attila – MECCS VIDEÓ

2019. 05. 25. Klasz Árpi VS Fekete Laci – MECCS VIDEÓ

Klasz Árpi UBO International bajnok lett – MECCS VIDEÓ

Komment