Billy Joe Saunders kihívta Chris Eubank Jr.-t

Fotó: Billy Joe Saunders – PuzzlePix Fotóügynökség

A nagyközépsúlyú Chris Eubank Jr. (28-2; 21 KO) szombat este meggyőző fölénnyel győzte le régi riválisát James DeGale-t és ezzel megszerezte az IBO nagyközépsúlyú világbajnoki övét. Ez a meccs DeGale-nek és Eubank-nek is vízválasztó volt, mindkettejük számára a győzelmen múlt, hogy folytatják-e karrierjüket és milyen irányba. Eubank győzött és ezzel úgy érzi újabb lendületet kapott a karrierje és nagy csatákat akar és világbajnoki címeket szerezni nagyközép-, de akár középsúlyban is. Édesapja, aki egyben menedzsere is, Chris Eubank Sr. nyilatkozta, hogy fia alapvetően középsúlyú bunyós és fontolóra vették, hogy akár egy súlycsoporttal lejjebb folytatják.

Eubank első kérője már jelentkezett is, korábbi legyőzője Billy Joe Saunders (27-0, 13 KO) az egyik közösségi oldalon hívta ki a friss IBO világbajnokot. Eubank és Saunders még 2014-ben bunyóztak egymás ellen középsúlyban, akkor Saunders nyert szoros pontozással, többségi döntéssel. Talán eljött az ideje a visszavágónak. Saunders azután jelezte szándékát, hogy Eubank elmondta a meccs után a riporter kérdésére, hogy akár egy Saunders elleni meccs is szóba jöhet. Eubank mondjuk nem túl magabiztosan mondott igent a riporter kérdésére, mert úgy véli, hogy Saunders a doppingügye miatt nem érdemelné meg és ő inkább világbajnokokkal küzdene és jelenleg ugye Saunders-nek nincs világbajnoki öve, de nem zárta ki a visszavágó lehetőségét.

Billy Joe Saunders legközelebb április 13-án lép szorítóba Shefat Isufi ellen már nagyközépsúlyban. A korábbi hírek szerint a megüresedett WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címért. Közben azonban a WBO világbajnok Giberto Ramirez mégsem szeretne lemondani az övéről és egyes külföldi hírportálok már arról írtak, hogy Saunders és Isufi végülis „csak” a WBO ranglista első helyéért fog küzdeni. Kérdés, hogy így is megtartják-e a meccset? Úgy tűnik némi kommunikációs zavar állt fent Ramirez és a WBO között, mert Ramirez úgy gondolta, hogy úgy próbálja ki magát félnehézsúlyban, hogy közben megtartja a nagyközépsúlyú világbajnoki övét, viszont a WBO meg közben már kiírta a meccset a megüresedett övért. Szóval egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi is lesz, de ha Saunders esetleg mégis küzdhet a világbajnoki övért és meg is szerzi, akkor Eubank valószínűleg szívesebben beleegyezne a meccsbe.

Komment