Golovkin és Sanchez szakítottak, az edző szerint GGG kapzsi és hálátlan

Golovkin és Sanchez szakítottak.
Fotó: Gennady Golovkin – Abel Sanchez – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi középsúlyú IBO/IBF/WBC/WBA Super világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) bejelentette, hogy másik edzővel folytatja karrierjét. Golovkin már 2010 óta dolgozott együtt a mexikói trénerrel Abel Sanchez -zel. Sok csatát megvívtak együtt, az ő irányítása alatt szerezte Golovkin a világbajnoki címeit, ugyanakkor vele szerezte meg karrierje eddigi egyetlen vereségét is Canelo ellen. Sokak szerint már érett az edzőváltás Golovkin-nak és talán lendít a karrierjén, ha ezentúl mással készül.

Nem Golovkin az egyetlen, aki otthagyta Sanchez-t, nemrég Joe Joyce is új edző után nézett. Azt egyelőre még nem jelentette be GGG, hogy kivel folytatja, de elmondta, hogy Sanchez nagyon jó edző és állítása szerint nem szakmai oka van a szakításnak, nagyon hálás neki mindenért.

Sanchez nyilatkozata alapján nem éppen barátságban váltak el, eléggé megharagudhatott tanítványára. Szerinte a kazah bunyós kapzsi, tiszteletlen és hálátlan. Állítólag az anyagiakban nem tudtak megegyezni, mert Golovkin azok után, hogy szerződést kötött a DAZN-nal módosítani akart Sanchez fizetésén és valószínűleg kevesebb pénzt kapott volna.

Golovkin-t legközelebb június 8-án láthatjuk ismét szorítóban Steve Rolls (19-0; 10 KO) ellen, erre a meccsre még Sanchez-zel kezdte a felkészülést, de a sarokban már valaki más fog állni.

Komment