Joseph Parker lehet Fury következő ellenfele, ha a Wilder elleni visszavágó nem jön össze

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Egyelőre továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy lesz-e Wilder – Fury 2, és ha igen mikor. A visszavágó szervezése akkor futott zátonyra, amikor kiderült, hogy Fury szerződést kötött a Top Rank-kel és ezáltal az ESPN csatornával. Bár Wilder állítja, hogy felőle így is mehet a visszavágó nem tudni, hogy lesz-e ilyen meccs.

Viszont addig is már elkezdtek potenciális ellenféljelölteket keresni Fury-nak (27-0-1; 19 KO), hisz azért a 100 millióért meg kell dolgozzon, amit a Top Rank-től kapott. A lehetséges jelöltek között ott van Bryant Jennings, Kubrat Pulev, Oscar Rivas és a korábbi WBO világbajnok Joseph Parker (25-2; 19 KO) is. Ezek közül a bunyósok közül Kubrat Pulev és Joseph Parker a két legmagasabban rangsorolt bunyós, nézettség szempontjából talán egy Fury – Parker meccs az, ami többet hozhatna a konyhára, mint egy Fury – Pulev. Az ESPN számára Parker az első számú jelölt, ha nem sikerül Wilder-rel megállapodni. Ráadásul Parker egyik amerikai csatornával sincs szerződésben, így bárhol szerepelhet és az ausztrál valamint új-zélandi rajongók miatt nagy nézettséggel számolhatnak.

Parker promótere is megerősítette, hogy Parker hajlandó megküzdeni Fury-val attól függően, hogy mennyit ajánlanak neki a meccsért. Tudják jól, hogy Fury kemény ellenfél és nagyon rizikós kiállni ellene, főleg, hogy semmilyen bajnoki cím nem jár a győzelemmel, viszont, ha veszít Parker egyre távolabb kerül attól, hogy ismét világbajnok lehessen. A meccs szervezéssel sem lennének gondok, mert Parker korábban már dolgozott együtt a Top Rank-kel és nem zavarná, ha az USA-ban kellene bunyóznia. A meccsre július-augusztus körül kerülhet sor, ha megegyeznek.

Parker korábban egyébként küzdött már Tyson Fury unokaöccsével, Hughie Fury-val még 2017-ben, és pontozással legyőzte. Parker vagy begyűjt még egy Fury skalpot vagy Tyson állhat bosszút az unoka öcsi vereségéért.

Komment