Kovalev cirkálósúlyban folytatja

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi félnehézsúlyú világbajnok Sergey Kovalev (34-4-1; 29 KO)edzője, Buddy McGirt azt nyilatkozta, hogy az orosz bunyós legközelebb már cirkálósúlyban lép szorítóba. “Krusher” legutóbb tavaly novemberben bunyózott és veszítette el WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét Saul „Canelo” Alvarez ellen. Az orosz bombázó akkor csak halvány mása volt önmagának. Meglepő volt, hogy mennyire nem kezdeményezett, nem látszott rajta a győzni akarás és végül KO-s vereséget szenvedett a középsúlyból két súlycsoportot fellépő Canelo-tól. Utólag egyébként el is mondta, hogy tudta, hogy azok mellett a feltételek mellett, amit a mexikói csapata szabott nem is volt esélye nyerni és csak a pénz miatt vállalta, tudta, hogy veszíteni fog.

„A feltételeket figyelembe véve lehetetlen volt, hogy nyerjek. Tudatlan vagy, ha azt gondoltad, hogy nyerhetek. Gyötrelmesen hoztam a súlyt. Elvállatam, mert anyagi szempontból megérte.” – nyilatkozta a Canelo meccs után Kovalev.

A súlyhozással is voltak gondjai a legutóbbi meccsén, nem tudta elsőre hozni a súlyt és a sokadik mérlegre állás után pucéran fért csak bele a félnehézsúly súlyhatárába. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy feljebb lép egy súlycsoportot. Meg talán az is, hogy cirkálósúlyban most nincsenek olyan nagy nevek, mint félnehézsúlyban. Bár így túl nagy pénzt sem tud keresni majd. Nehéz elképzelni, hogy a két jelenlegi félnehézsúlyú világbajnok Beterbiev és Bivol ellen lenne keresnivalója a mostani Kovalev-nak. Viszont még nem akarja befejezni karrierjét ezért megcélozta a cirkálósúlyt.

Edzője szerint nagyjából egy hónapon belül megkezdik a felkészülést és az a terv, hogy 185 fontnál ne legyen több az orosz. A cirkálósúly súlyhatára 175 font és 200 font között van, de mégsem szeretné McGirt, ha túl sokat szedne fel Kovalev. Maradjon könnyű, ez a cél. Ez nagyjából az a súly az orosznak, amit egy-egy meccs napján hozni szokott. Viszont elég lesz-e az ütőereje az jó kérdés. A fénykorában lévő Kovalev-nak volt akkora ütőereje, hogy cirkálósúlyban is megállta volna a helyét, de a Canelo elleni Kovalev-nak már nem.  

Komment