Klitschko szeretné, ha Joshua vitathatatlan bajnok lenne még az idén

Fotó: Anthony Joshua – Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég Wladimir Klitschko azt nyilatkozta a Wilder – Fury visszavágó kapcsán, hogy bízik benne, hogy Fury győz, mert az kicsit felkavarná az állóvizet. Jót tenne a nehézsúlynak, ha új világbajnok lenne, új lehetőségeket hozna. Vagyis konkrétan arra gondol, hogyha Fury nyer, akkor könnyebb lenne tető alá hozni egy Joshua elleni címegyesítést, hogy végre legyen egy vitathatatlan bajnok.

Klitschko nagyon elismerően beszélt korábbi riválisáról, Joshua-ról és az egymás elleni meccsük óta ellenfelekből barátokká váltak.

„Anthony ott van, visszatért és a Ruiz-elleni vereség miatt még jobb lett. … Az év végére végre lehet egységes bajnokunk az összes övvel, ami igazán izgalmas lenne. Joshua kiváló sportoló, nagy harcos, olimpiai bajnok. A legfontosabb, hogy egy nagyszerű srác, aki tökéletesen képviseli a nehézsúlyú bajnokokat. Büszke vagyok arra, hogy a barátomnak hívhatom, annak ellenére, hogy korábban riválisok voltunk. … És azt hiszem, szeretném, ha Joshua egyesítené az összes övet. Ez a végső terv, de addig még van néhány akadály az úton. Dőljünk hátra és élvezzük.” – mondta Klitschko.

Joshua és Klitschko 2017-ben vívtak egy jó meccset, ahol végül az ukrán TKO-s vereséget szenvedett. Ez volt az utolsó meccse, azóta bár többször szóba került a visszatérés mégsem lett belőle semmi. (Néha ő hozta szóba, néha elindult egy-egy pletyka).  Joshua pedig időközben elveszítette világbajnoki címeit, de tavaly decemberben vissza is vette őket. Ráadásul állítólag Klitschko is segítette AJ-t a felkészülésben a visszavágóra. Ez meg is látszott, mert egyes vélemények szerint Joshua ugyanazt az „unalmas” bunyót csinálta, mint az ukrán annak idején, egy új Klitschko-t láthattunk a ringben.

Tényleg jó lenne már vitathatatlan bajnokot avatni, hisz Lennox Lewis volt az utolsó nehézsúlyú vitathatatlan bajnok még 1999 és 2000 között, 5 hónapon keresztül. Vagyis 20 éve volt utoljára. Azonban a négy nagy szervezet és a kötelező címvédések nem könnyítik meg a dolgot, mert bár Fury azt mondja, hogy ő szívesen egyesítene címet Joshua-val (ha legyőzi Wilder-t), de AJ-nek ott vannak még a kötelező címvédések, így szinte a nullával egyenlő az esély arra, hogy még az idén egy bajnok kezében legyen mind a négy nagy szervezet öve.

Komment