Lehet, hogy Yarde-nak várnia kell Kovalev-ra Canelo miatt?

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Bob Arum szerint augusztus 24-én, Oroszországban lesz a Sergey Kovalev – Anthony Yarde világbajnoki címmérkőzés, ha lesz. A meccset a WBO rendelte el Kovalev számára kötelező címvédésként a szervezet Interkontinentális bajnoka, Yarde ellen. Az egyeztetések már régóta húzódnak, de úgy tűnik még egy hátráltató tényező merült fel. Mert az IBF/WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez szívesen megmérkőzne az orosszal és úgy tűnik ez a meccs a Top Rank vezér számára izgalmasabbnak tűnik, mint a Yarde elleni meccs. Korábban már írtunk róla, hogy Kovalev másik promótere, Kathy Duva is elképzelhetőnek tartja a mexikói elleni meccset, de ő még azt nyilatkozta, hogy a Yarde elleni címvédés után.

Valószínűleg minden csak a pénzen múlik, mert nyilvánvalóan egy Canelo elleni meccs jóval nagyobb bevételt produkálna, mint egy Kovalev – Yarde meccs. Arum szerint, ha szeptemberben lenne a két sztár között a meccs, akkor hajlandóak lennének Yarde-nak fizetni azért, hogy várjon egy kicsit a címmeccsel és így kaphatna némi haladékot az orosz.

Ebben az esetben Yarde a szervezet ranglistáján második helyen álló Gilberto Ramirez ellen küzdhetne legközelebb vagy várhatna Kovalev-ra. A Ramirez elleni meccs viszont a szakértők szerint elég rizikós lenne Yarde-nak, mert a korábbi nagyözépsúlyú világbajnok Ramirez-nek jó esélye lenne a győzelemre. Így viszont elveszítené a lehetőséget az angol, hogy a világbajnoki címért bunyózhasson. Kérdés, hogy Yarde a pénzt választja vagy a világbajnoki címmeccset?

Komment