Callum Smith lett a WBSS nagyközépsúlyú bajnoka; Kozma Tamás kikapott

Fotó: Callum Smith – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este végre megtartották a WBSS nagyközépsúlyú döntőjét Szaúd-Arábiában, Jeddah-ban. George Groves sérülése miatt húzódott ilyen sokáig az első évad utolsó fináléja, de ezzel hivatalosan is lezárult és nemsokára már a második évad bunyósai léphetnek majd szorítóba.

A nagyközépsúlyú döntőt két angol bunyós vívta, a WBA (Super) világbajnok George Groves és a WBC Gyémánt övét birtokló Callum Smith. Ezen a két övön kívül, még a WBSS Muhammad Ali trófeája és a Ring Magazin nagyközépsúlyú öve is tét volt az összecsapáson. Groves Jamie Cox és Chris Eubank Jr. legyőzésével jutott be a döntőbe, Smith pedig Erik Skoglund-ot és Nieky Holzken-t verte meg a torna korábbi mérkőzésein.

A mérkőzés a hetedik menetig tartott, Smith-nek a menet második felében sikerült egy balhoroggal megcsípnie Groves-t, akit szemmel láthatóan megrendített az ütés, elkezdett a sarok felé hátrálni, hogy legyen ideje kitisztulni. Smith azonban vérszemet kapott és beszorította ellenfelét a sarokba és gyorsan rövidre zárta a mérkőzést. Jó pár ütést bekapott Groves pár másodperc alatt és egy jobb felütés tette fel az i-re pontot. Groves-ra számolni kellett és nem tudta folytatni a küzdelmet, így Smith KO-val nyerte meg a mérkőzést. A kiütésig egyébként kiegyenlített volt a küzdelem. Groves ezzel begyűjtötte negyedik vereségét (28-4; 20 KO), Smith pedig megőrizte veretlenségét (25-0; 18 KO) és végre világbajnoknak mondhatja magát.

Smith a meccs után elmondta, hogy már nagyon régóta várt erre a pillanatra, hogy végre világbajnok legyen. Úgy érezte, hogy az emberek már kezdték elfelejteni őt, de most megmutatta a világnak, hogy mennyire jó bunyós. Groves elismerte, hogy most ellenfele volt a jobb. Elmondta, hogy most pihenésre van szüksége, még nem tudja mi lesz a folytatás, de még egyelőre nem akar visszavonulni.

Egy magyar bunyós is ringbe lépett tegnap este a Közel-Keleten, név szerint a cirkálósúlyú Kozma Tamás (6-7-3; 3 KO). Tamás sajnos a harmadik menetben KO-s vereséget szenvedett a nigériai Mikael Lawal-tól, aki így továbbra is őrzi veretlenségét (8-0; 6 KO).

Komment