Khan úgy gondolja ő még mindig a váltósúly élvonalába tartozik

Amir Khan és Terence Crawford
Fotó: Amir Khan – Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Amir Khan (33-5; 20 KO) április 20-án szenvedett TKO-s vereséget a hatodik menetben a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford-tól. Khan egy mélyütés után nem folytatta a küzdelmet. Egyes vélemények szerint ez csak kiváló ürügy volt, hogy feladja, mert tudta, hogy nem nyerhet Crawford-dal szemben. Koránt sem hozta azt a formát, amit korábban ígért és Crawford a mélyütésig is végig fölényben bokszolt (49-45, 50-44, 49-45). Az első menetben számolni is kellett Khan-ra.

A vereség után sokan azt mondták, hogy ideje lenne befejeznie a pályafutását, de ő azt mondja, hogy ez meg sem fordult a fejében. Meggyőződése, hogy még mindig a váltósúly élmezőnyébe tartozik. „Ha nem is Crawford ellen, de még mindig úgy érzem, hogy jobb vagyok, mint Danny Garcia, Lamont Peterson, Keith Thurman vagy Manny Pacquiao. Ezek a harcok még mindig nagy csaták lehetnek.”

Azt tervezi, hogy újból edzésbe áll és még az ősszel visszatér a ringbe. Még mindig meg van a motivációja és úgy érzi mentálisan is elég erős, ahhoz, hogy visszatérjen. De azt is tudja, hogy már csak pár meccse van hátra, nem is tervezi, hogy még évekig aktív marad.

Komment