Tyson Fury három meccset tervez hat hónapon belül

Tyson Fury
Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Már korábban mi is írtunk róla, hogy Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) legközelebb június 15-én, a Las Vegas-i MGM Grand Arena-ban lép szorítóba, a nem éppen a nehézsúly elitjébe tartozó Tom Schwarz (24-0; 16 KO) ellen. Schwarz egy veretlen német bunyós, aki jelenleg a WBO nehézsúlyú Interkontinentális bajnoka. A négy nagy szervezet közül mindössze kettő rangsorolja a top 15-ben, a WBO-nál a #2, az IBF-nél pedig a #9. Ennek ellenére Fury természetesen dicséri őt, és állítja, hogy korántsem lesz olyan könnyű dolga, mint ahogy sokan mondják.

A Schwarz elleni meccs Fury Top Rank-kel kötött szerződésének első állomása. Valószínűleg Fury és a Top Rank sem gondolja túl nehéz ellenfélnek Schwarz-ot, mert már meg is van a következő meccsidőpont. Fury szerint szeptember 28-án is szorítóba lép, sőt állítólag hat hónap alatt három meccse lesz összesen, ami arra enged következtetni, hogy hasonlószintű bunyósokkal fog az idén küzdeni Fury, mint Schwarz vagy talán még gyengébbekkel. Egyelőre a szeptemberi ellenfelet még nem lehet tudni.

Ez azért komoly visszalépés a tavaly decemberi Wilder elleni meccshez képest és nehéz elképzelni, hogy ilyen kevésbé vagy egyáltalán nem ismert bunyósokkal, hogyan akarják megalapozni Fury hírnevét az USA-ban. Mert elvileg az a terve a Top Rank vezérnek, Bob Arum-nak, hogy húzzák az időt a Wilder elleni visszavágóig, hogy Fury még nagyobb ismertségre tegyen szert és még eladhatóbb legyen az USA-ban.

Komment