Maidana elmondta, hogy miért nem tér vissza

Marcos Maidana
Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

Meglepő magyarázatot adott Marcos Maidana, hogy miért szakította meg a felkészülését a visszatérésre és miért döntött mégis úgy, hogy „nyugdíjas” marad. Igazából már az is meglepő volt, hogy közel öt éves kihagyás után vissza akar térni, de ezúttal úgy tűnt, hogy komolyan is gondolja. A felkészülést is megkezdte és június-július körülre tervezte a visszatérést. Szépen lassan olvadtak le róla a kilók és egyre jobb formában volt. Aztán hirtelen fogta magát és visszautazott Argentínába és azt nyilatkozta, hogy nem fog visszatérni.

Azóta most először beszélt arról, hogy miért is gondolta meg magát és elég meglepő magyarázatot adott. Az ok röviden: az anyagiak. Maidana azt mondja, hogy úgy állapodott meg a PBC-vel, hogy anyagilag is segítik a visszatérést, finanszírozzák a felkészüléssel járó kiadásokat. Szerinte ez nem volt konkrétan leírva a szerződésébe, de szóban ebben állapodtak meg. Ehhez képest az argentin szerint ő fizette a saját zsebéből a felmerülő költségeket. Valamennyit ugyan adott a PBC, de közel sem annyit, mint amennyiről megállapodtak.

Maidana azt mondja, hogy nem is az volt a gond, hogy nem fizették ki a költségeit, hanem hogy szerinte a PBC nem bízott igazán benne, hogy tényleg vissza fog térni. A bizalom hiánya, ami miatt meggondolta magát és inkább visszament Argentínába. Pedig egy Pacquiao elleni meccsre nagyon vágyott, ezért fogadta el a PBC ajánlatát a visszatérésre.

Komment