Június 6.: Londoni gála élőben a Sport1-en este 21 órától, Szabó Zoltán is ringbe lép

Fotó: Törteli Balázs, Szabó Zoltán (j) – Felix Promotion

Rendhagyó módon június 6-án, szerda este élő közvetítésben láthatunk egy ökölvívó gálát a Sport1-en este 21 órától. A gála résztvevői nem igazán élvonalbeli külföldi bunyósok, de manapság, amikor csak elvétve láthatunk egy-egy külföldi gálát élőben, már ennek is örülhetünk, bár a szombati Horn-Crawford vagy Fury-Seferi meccsnek azért talán jobban örülnénk. De ahogy a mondás is tartja, ki a kicsit nem becsüli… Szóval becsüljük meg azt, amit kapunk.

Egy magyar résztvevő miatt azért érdekes lehet számunkra a londoni gála, méghozzá Szabó Zoltán kisváltósúlyú magyar bajnokunk miatt. Ha lesz egy kis szerencsénk talán az ő meccsét is közvetíteni fogja a TV. Szabó Zoltán (24-11; 10 KO) ellenfele a Riói olimpia aranyérmese, a kazah Daniyar Yeleussinov (1-0; 1 KO) lesz. Yeleussinov egy nagyon sikeres amatőr karrieren van túl, világbajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett 69 kg-ban, a Riói olimpián pedig aranyérmes lett szintén 69 kg-ban. A profik között még korántsem ilyen rutinos, idén áprilisban debütált Noah Kidd (3-1-1; 2 KO) ellen, akit a harmadik menetben TKO-val győzött le. Zoltán egy hat menetre kiírt váltósúlyú mérkőzésen mérheti össze tudását az olimpiai bajnok ellen. A kisváltósúlyú magyar bajnok Zoltán jóval rutinosabb már, ami a profi karriert illeti, számos külföldi meccsen is túl van, legutóbbi külföldi meccsén például a svácji kisváltósúlyú bajnokot győzte le egyhangú pontozással.

A mérkőzés kapcsán Zolit is megkérdeztük, aki elmondta, hogy hirtelen jött a felkérés, de nagyon örült neki. Nagy lehetőség számára, hogy egy olimpiai bajnok ellen léphet ringbe. „Végre próbára tehetem magam egy jó bokszolóval és megmutathatom mi van bennem, mire vagyok képes. Most mindent ki akarok adni magamból, nem lesz könnyű dolgom az ellenfelemmel, de nyerni jöttem ki és nem veszíteni. Fel van adva most a feladat nekem, de ezt is megoldom, ha beledöglök akkor is!” Zoltán elszántságát, akaraterejét és tudását már jó pár meccsen bebizonyította. Biztosak lehetünk benne, hogy minden tőle telhetőt megtesz a győzelemért.

Komment