Floyd „Money” Mayweather Jr. lett a leggazdagabb sportoló 2017-ben

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – Europress Fotóügynökség

A Forbes magazin minden évben kiadja a 100 legjobban kereső sportolók listáját, amit a 2017-es évre vonatkozóan már megint Floyd Mayweather Jr. vezet. Mayweather már a negyedik alkalommal végzett az élen az elmúlt hét évben. A „Money” azaz „Pénz” becenévre hallgató, már nyugdíjas ökölvívó, a tavalyi évben mindössze egyszer lépett a ringbe, amivel sporttörténelmet írt, mert a ketrecharcos Conor McGregor volt az ellenfele, akivel az ökölvívás szabályrendszere szerint küzdött meg és természetesen nyert is Mayweather. Ezzel az egy mérkőzéssel is sikerült az élen végeznie 285 millió dollárral. A Forbes szerint csak a McGregor elleni meccsel 275 millió dollárt keresett a tavalyi évben Money. Bár a meccs televíziós megtekintéséért óriási összegeket kértek el, így is kb 4,3 millió fizetős megtekintést eredményezett, ami a második legnagyobb az ökölvívás televíziós történetében. (Ennél többen csak a 2015-ös Mayweather – Manny Pacquiao meccset nézték, azért 4,6 millióan fizettek, hogy láthassák a televízióban.)

Mayweather talán a világ jelenleg legjobb futballistáit utasította maga mögé. Egy maga többet keresett, mint a második és a harmadik helyezett együttvéve. Második helyen az argentin Lionel Messi végzett (111 millió dollár), a harmadik helyet pedig Cristiano Ronaldo (108 millió dollár) szerezte meg. A negyedik hely pedig a már említett Conor McGregoré lett 99 millió dollárral.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a jelenleg aktív profi ökölvívók között a nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua vezeti a listát. A mostani 100-as összesített listán mindössze csak a 25. helyre volt elég a tavaly keresett 39 millió dollárja.

Mayweather nem véletlenül szolgált rá a „Pénz” becenévre, óriási vagyont gyűjtött össze profi karrierje során, 2015-ben például 300 millió dollárral vezette a Forbes listáját. Aktív sportolói pályafutását követően pedig promóterként tevékenykedik, úgyhogy biztos gyűjt még egy kis zsebpénzt a valószínűleg milliárdos vagyonához.

Komment