Június 16. Errol Spence Jr. – Carlos Ocampo meccs az IBF váltósúlyú övéért

Fotó: Errol Spence Jr. – Europress Fotóügynökség

Szombaton lesz az Errol Spence Jr. (23-0; 20 KO) – Carlos Ocampo (22-0; 13 KO) címvédő meccs, ahol Ocampo igyekszik megszerezni Spence IBF váltósúlyú világbajnoki övét. Spence tavaly májusban szerezte meg az övet, amikor kiütéssel megverte az akkori világbajnok Kell Brookot, Sheffield-ben. Azóta már egy alkalommal sikeresen megvédte a címét idén januárban a korábbi világbajnok Lamont Peterson ellenében. A veretlen Spence és a szintén veretlen kötelező kihívó Ocampo Dallasban, Spence szülővárosában fog összecsapni. A meccs egyik érdekessége, hogy a Dallas Cowboys amerikai focicsapat pályáján lesz a mérkőzés, nagyjából 15 000 néző előtt.

Mindkét bunyós nagyon várja a mérkőzést, és Spence számára plusz motivációt jelent, hogy hazai pályán védheti meg címét és szeretne bizonyítani a rajongóinak. Spence ugyan nem becsüli le Ocampo-t, de már az esetleges győzelmét követő terve is meg van. Természetesen egyesíteni akarja a váltósúlyú öveket, amihez le kell győznie a nemrégiben WBO bajnokká lett Terence Crawford-ot (33-0; 24 KO), a WBA Super övének birtokosát Keith Thurman-t (28-0; 22 KO) és a Danny Garcia (34-1; 20 KO) – Shawn Porter (28-2-1; 17 KO) meccs győztesét, aki a WBC övet viheti haza. Spence bízik benne, hogy a Garcia – Porter meccs győztesével még az év végén vagy jövő elején találkozhat. Véleménye szerint egyébként Garcia fogja megnyeri azt a párharcot augusztus 25-én. A jelenlegi bajnokok és kihívók közül azt nem tudta megmondani, hogy ki lenne számára a legnehezebb falat, de biztos benne, hogy legyőzi őket.

Ocampo mindössze 22 éves és nagyon „éhes a győzelemre”, idáig kiváló mérleggel rendelkezik, viszont nem is volt még ilyen komoly ellenfele. Ez lesz az első profi mérkőzése Mexikón kívül. Ocampo elmondta: „Nincs mit vesztenem. Minden nyomás Spence-n van, ő fog a szülővárosában bunyózni. Én nyugodt vagyok és készen állok a harcra, eléggé felkészültem. Nagyszerű fogadtatásban volt részem Dallasban, bajnokként bánnak velem és a szombat este után már világbajnok is leszek. Megpróbálhat kiütni, de ez az én álmom, egész életemben ezért edzettem és nem fogom elszalasztani az esélyt. A célom, hogy okosan bunyózzak Spence ellen. Spence nagyszerű harcos és tudom, hogy ez a meccs lesz az eddigi karrierem csúcspontja. Úgy vélem nagy harc lesz és az a tervem, hogy felemelt kézzel, és övvel a derekamon távozzak.”

Komment