Spence – Crawford szájkarate és 1 millió dolláros fogadás

A hétvégi Oklahomai Top Rank gálán futott össze Errol Spence Jr. (IBF váltósúlyú világbajnok) és Terence Crawford (WBO váltósúlyú világbajnok), ahol egy kis verbális csatározásba kezdtek. Épp Spence adott interjút, amikor a háttérből feltűnt Crawford és kapott a lehetőségen, hogy kicsit cukkolja riválisát. A két veretlen világbajnok bunyós szeretne megküzdeni egymással és ennek ismét hangot adtak. Nagyjából 10 percen keresztül ment a szájkarate, amibe még a Top Rank vezér Bob Arum is belekeveredett.

Természetesen nem egymást dicsérték tíz percen keresztül. Mindketten úgy gondolják, hogy az egymás elleni küzdelmet ők nyernék meg és erre még fogadni is hajlandóak voltak, miközben egymást piszkálták. Spence fel dobta, hogy fogadjanak 100 000 dollárban, Crawford pedig rákontrázott, hogy legyen 1 millió dollár, amire kezet is fogtak. Spence azt ígérte, hogy kiüti Crawford-ot, aki erre lekövérezte Spence-t és hasonló finom jelzőkkel dobálóztak, de mindezt legalább jó hangulatban, nevetve tették. Olyan jelenetre nem került sor, mint a Crawford – Benavidez mérlegelésen, amikor Crawford letámadta Benavidez-t.

Azt nem tudni, hogy ez a meccset mikor sikerül összehozni, már ha sikerül. Más-más promóciós céggel dolgoznak, Crawford a Top Rank-kel, ami az ESPN csatornával áll szerződésben. Spence pedig Al Haymon promóciós cégével dolgozik együtt, ami pedig a Showtime-al és a Fox Sports csatornával van leszerződve. Így elég nehéz lesz össze hozni a két világbajnok csatáját, pedig a rajongók nagyon is várják ezt a küzdelmet.

Spence következő küzdelme a könnyűsúlyú világbajnok Mikey Garcia ellen lesz majd 2019. márciusában. Az év második felében pedig a tervek szerint a WBC világbajnok Shawn Porter-rel fog címet egyesíteni, már ha nem kap ki Garcia-tól márciusban. Crawford pedig októberben bunyózott utoljára és ütötte ki a már említett Benavidez-t, a következő ellenfelét még nem lehet tudni.

Komment