Szeptemberben már biztos nem lesz Joshua – Wilder meccs

Fotó: Deontay Wilder – Europress fotóügynökség

Nagyon lassan haladnak az Anthony Joshua (21-0; 20 KO) – Deontay Wilder (40-0; 39 KO) címegyesítő meccsel kapcsolatos tárgyalások. A legutóbbi hírek szerint Wilder elfogadta az angol bunyós ajánlatát miszerint két meccs is lenne, az egyik Angliában a másik USA-ban. Először szeptember végi dátumot emlegettek az első meccs kapcsán, de úgy tűnik ez csúszni fog. Eddie Hearn terve az volt, hogy szeptemberben a londoni Wembley Stadionban találkozott volna a két nehézsúlyú bajnok egymással, de Hearn szerint ez nem fog össze jönni. Hearn elmondta, hogy Wilder válaszára várnak, minden rajta múlik, ők szerették volna a szeptemberi mérkőzést, de Wilder túl sokáig húzza az időt, így a televíziós közvetítések miatt már lecsúsztak a szeptemberről. Joshua szeretett volna a szülővárosában, Londonban bunyózni, de a Wembley október-novemberre már foglalt, így valószínűleg Cardiffban, a Principality Stadionban lehet a mérkőzés, ott ahol AJ legyőzte Parker-t márciusban.

Illetve menet közben Canelo és Golovkin megállapodtak a szeptember 15-i dátumban a visszavágójukat illetően, így a szeptember róluk fog szólni, ez pedig üzleti szempontból nem kedvező a Matchroom Boxing-nak. Egyrészt a televíziós közvetítéseket is figyelembe kell venni, ott is egyeztetni kell, másrészt Hearn szerint az időhúzás miatt már kevés lenne az idő egy megfelelő médiakampányt kialakítani és véghez vinni szeptemberig. Mindenképp szeretnék a meccset még az év vége előtt, október vagy november lehet az esélyes. Hearn azt is elmondta, hogy természetesen fontos számukra a meccs, AJ szeretné a WBC övét is begyűjteni, már az edzéseket is megkezdte, ugyanakkor Wilder az aki számára fontosabb lehet. AJ-nek ott van „B tervként” Alexander Povetkin (34-1; 24 KO), aki jelenleg a WBA kötelező kihívója, de Wilder nem tudna igazán komoly ellenfelet találni magának. Wilder-t nyomja jobban a döntés kényszere.

Közben azért zajlik az élet a nehézsúlyban és a július 28-i Dillian Whyte (23-1; 17 KO) – Joseph Parker (24-1; 18 KO) meccsel fémjelzett gála résztvevőinek névsora egyre bővül. A gálán lesz még egy nehézsúlyú mérkőzés Derek Chisora (28-8; 20 KO) és Carlos Takam (35-4-1; 27 KO) között. Valamint a nehézsúlyúak mellett Kell Brook (37-2; 26 KO) is újból színre lép nagyváltósúlyban Brandon Cook (20-1; 13 KO) ellen.

Komment