Elhalasztják Canelo szeptemberi meccsét

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

A mexikói szupersztár IBF, WBA Super világbajnok és WBC Franchise bajnok Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) 14 éves profi pályafutása alatt kilencszer is bunyózott az ikonikus mexikói ünnep, a Mexikói Függetlenség Napjának hétvégéjén. Idén azonban erre nem kerül sor. Hetek óta ment a huzavona, hogy ki legyen az ellenfél, de végül nem találták meg a megfelelőt. Sokáig a félnehézsúlyú Sergey Kovalev-ot szerették volna, tárgyaltak is róla, de végül nem tudtak megegyezni. Kovalev így augusztus 24-én Anthony Yarde ellen védi majd meg a címét. Rajta kívül szó volt még a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade-ról, a WBO nagyváltósúlyú világbajnok Jaime Munguia-ról, a WBA Super nagyközépsúlyú világbajnok Callum Smith-ről és a régi rivális Gennady Golovkin-ról is. Hosszú a lista, de mégsem tudott választani Canelo és menedzsmentje.

Canelo azt nyilatkozta, hogy inkább későbbre halasztják a következő meccset, hogy megtalálják a megfelelő ellenfelet.

„Mexikóiként megtiszteltetés és felelősség számomra, hogy májusban és szeptemberben képviselhetem a hazámat. Ezek az én dátumaim. Ugyanakkor, mint egy több súlycsoportban is világbajnoki címet szerző bunyós, felelősséggel tartozom, hogy a lehető legizgalmasabb és legszínvonalasabb csatákat nyújtsam a nézőknek. Ezért a promóteremmel és a csapatommal egyetértve úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a következő mérkőzésem dátumát, annak érdekében, hogy a rajongóim a lehető legjobb harcot láthassák a legjobb ellenfél ellen.”

Ebből is látszik, hogy Canelo nagyon nem akar egy újabb Golovkin elleni meccset. Pedig a hírek szerint a DAZN Kovalev-ot és Golovkin-t „engedélyezte” Canelo-nak a következő meccsre. Golovkin nagyon szerette volna a harmadik meccset és szeptembert is vállalná, csak másik helyszínen, bárhol máshol, csak ne Las Vegas-ban, ahol az első két meccs volt. Lehet, hogy a mexikói inkább megvárja Kovalev-ot és még az év végén összehozzák a meccset az orosszal.

Addig is egy kis válogatás „Fahéj” legjobb pillanataiból, van egy pár:

Komment