Július 15. Kuala Lumpur: Matthysse – Pacquiao mérkőzés a WBA váltósúlyú világbajnoki övért

Fotó: Manny Pacquiao – Lucas Martin Matthysse – Europress Fotóügynökség

Már csak pár nap van hátra az argentin Lucas Martin Matthysse (39-4; 36 KO) címvédéséig, ahol nem más lesz az ellenfele, mint a filippínó sztár Manny „Pac Man” Pacquiao (59-7-2; 38 KO). A meccs szervezése körül több bonyodalom is volt, eredetileg korábbi dátumról volt szó, utána pénzügyi gondok is felmerültek, a televíziós közvetítést is csak az utolsó percben sikerült lefixálni, de úgy tűnik most már minden sínen van és nem sokat kell várni a hétvége egyik legjobban várt mérkőzésére.

Matthysse idén januárban szerezte meg a megüresedett WBA váltósúlyú világbajnoki övet Tewa Kiram legyőzésével. Győzelmét követően hívta ki Pacquiao-t, aki el is vállalta a mérkőzést azzal a feltétellel, hogy Malajziában legyen a meccs. Ezért fordulhat elő, hogy címvédőként mégis Matthysse utazik „idegen terepre”. Matthysse számára nagyon fontos ez a mérkőzés, úgy nyilatkozott, hogy Pacquiao egy igazi legenda, aki ellen kiállni óriási megtiszteltetés, legyőzni pedig karrierje csúcsa lenne. Sem Matthysse, sem Pacquiao nem tartozik már a fiatal korosztályba, de motiváltságuk és tudásuk miatt mindenképp óriási küzdelemre számíthatunk. Matthysse már 14 éve profi ökölvívó, 43 mérkőzéséből mindössze négyet veszített el és nagyon jó KO-aránnyal rendelkezik, 39 győzelméből 36-ot idő előtt szerzett meg, ez mindenképp figyelemre méltó.

Pacquiao pedig egy igazi legenda, aki nyolc különböző súlycsoportban tudott világbajnok lenni. 23 éves profi karrierje során 68 profi mérkőzést vívott, ebből 59-et megnyert (38 KO), 7-et elveszített és 2 döntetlennel végződött. Olyan nagy neveket győzött már le többek között, mint Oscar De La Hoya, Miguel Cotto, Ricky Hatton és Juan Manuel Marquez. Legutóbb egy éve lépett ringbe, akkor pontozásos vereséget szenvedett az ausztrál Jeff Horntól és elveszítette WBO váltósúlyú világbajnoki címét. A nemsokára negyvenedik életévét betöltő ökölvívó azonban továbbra sem akar visszavonulni és ismét világbajnok akar lenni. Pac Man időközben edzőt is váltott, 16 év közös munka után szakította meg Freddie Roach-al a közös munkát és Matthysse ellen már Buboy Fernandezzel készült. Edzője szerint Pacquiao 100%-ig készen áll a hétvégi mérkőzésre, alaposan felkészültek az argentin ellenfélből tudják, hogy mi az erőssége és a gyengesége.

A Malajziában, Kuala Lumpurban rendezett gálán a Matthysse – Pacquiao főmeccsen kívül lesz még pár izgalmasnak ígérkező címmeccs. Bár a résztvevők nem a legismertebbek, de WBA és IBF világbajnoki övekért megy majd a küzdelem.

  • Jhack Tepora (21-0; 16 KO) – Edivaldo Ortega (26-1-1; 12 KO) – interim WBA pehelysúlyú címmérkőzés
  • Moruti Mthalane (35-2; 24 KO) – Muhammad Waseem (8-0; 6 KO) – megüresedett IBF légsúlyú világbajnoki címmérkőzés
  • Carlos Canizales (20-0-1; 16 KO) – Bin Lu (1-0; 1 KO) – WBA kislégsúlyú világbajnoki címmérkőzés

Komment