A bokszolókat sem kíméli a koronavírus: Jefferson mesterséges kómában; Kauffman tesztje pozitív; amatőrök között is vannak megbetegedések

Sajnálatos módon a koronavírus terjedése továbbra sem állt le és sorra szedi az áldozatait, egyre több a megbetegedés és a halálos áldozat is világszerte. A vírus nem válogat és még az élsportolók között is egyre több a megbetegedés. Nemrég írtunk róla, hogy valószínűleg a svéd ökölvívó, Tyson Fury korábbi ellenfele Otto Wallin is megfertőződött. Most pedig bejelentették, hogy egy másik nehézsúlyú ökölvívó, Travis Kauffman tesztje is pozitívnak bizonyult. Kauffman 2018. decemberében lépett utoljára szorítóba és most áprilisban tért volna vissza, de erre még várni kell. Kauffman jól van és bizakodó.

Derrick „D-Train” Jefferson azonban rosszabb állapotban van. A korábbi nehézsúlyú világbajnoki kihívót egy michigani kórházban ápolják és a legfrissebb hírek szerint olyan súlyos az állapota, hogy mesterséges kómában tartják. Jefferson első tesztje negatívnak bizonyult, majd a második már pozitív eredményt hozott. Nem sokkal később már lélegeztető gépre kellett kapcsolni, jelenleg pedig mesterséges kómában tartják. Jefferson 52 éves, 2005-ben lépett utoljára szorítóba, 2001-ben még világbajnoki címért is küzdött Wladimir Klitschko ellen.

Eközben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot is egyre több támadás éri, amiért engedte, hogy Londonban megrendezzék az olimpiai kvalifikációs tornát. Végül a versenyt három nap után a koronavírus miatt beszüntették, de így is van több olyan ökölvívó, akinek pozitív lett a tesztje miután hazatértek a tornáról. Először két török ökölvívónak és a csapat edzőjének lett pozitív a tesztje majd három horvát ökölvívónak is. A NOB ökölvívásért felelős munkacsoportja azonban nem ismeri el a felelősségét, mert szerintük nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a londoni versenyen fertőződtek meg. Szerintük szinte mindegyik ökölvívó válogatott több külföldi edzőtáborban is részt vett a torna előtt, volt akik épp vírus egyik európai gócpontjában, Olaszországban, így nem lehet biztosággal állítani, hogy hol betegedtek meg. Lehet, hogy már Londonba is fertőzötten mentek, csak tünetmentesen. A verseny folyamán senki nem jelentkezett az orvosoknál a koronavírusra jellemző tünetekkel.

Komment