A Joshua – Pulev meccset is elhalasztották, Hearn örülne, ha inkább Fury-val küzdene Joshua

Nagy meglepetést gondolom senkinek nem okoz, hogy az Anthony Joshua – Kubrat Pulev világbajnoki címmérkőzés is áldozatul esett a koronavírus járványnak. Ahogy sok más meccset, ezt is el kell halasztani. Eredetileg június 20-a volt a dátum, majd B-tervként július 25-ét mondta Joshua promótere Eddie Hearn. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lehet megtartani, lehet, hogy még július végén sem. De Hearn bizakodó, ahogy eddig is, hogy legkésőbb augusztusban sor kerülhet rá. Bár ő valószínűleg azt sem bánná, ha egyáltalán nem lenne ilyen meccs. Már többször elmondta, hogy a vírus okozta csúszás miatt talán nem is lesz ilyen meccs, ő inkább egy Fury elleni címegyesítést szeretne.

Ami azért nemcsak Hearn-ön múlik, hisz Joshua-nak az IBF után a WBO-nál is címet kellene védenie, hogy megtarthassa az öveit, Fury-t pedig szerződés kötelezi egy harmadik Wilder elleni meccsre. Így a promóter terve, hogy még 2020-ban címet egyesítsenek még akkor sem tűnt igazán kivitelezhetőnek, amikor még nem tombolt a koronavírus, de most már főleg nem.

Hearn a Whyte – Povetkin meccs kapcsán még mindig úgy gondolja, hogy a július 4-re módosított új dátum tartható. A promóterek közül talán Hearn a legoptimistább, próbálja tartani a tervezett időpontokat és csak annyit tolni rajtuk, amennyit nagyon muszáj. Reméli, hogy júniusban már zártkapus gálákat vagy kevés férőhelyes csarnokokban már lehet majd gálát tartani. Nyilván nem Joshua vagy Whyte meccsét tartaná meg így, hanem kisebb gálákat. Minden sportág és minden sportoló nehéz helyzetbe került a vírus miatt, hisz az ökölvívásnál maradva, a legtöbb bunyós nem keres annyit, hogy hónapokra elég tartaléka legyen, pénzt meg akkor kapnak, ha bunyóznak.

Komment