Muhammad Ali VS Mike Tyson? Anthony Joshua megválaszolta a kérdést

Fotó: Muhammad Ali – Don King – Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég a WBSS csinált egy eWBSS szimulációs tornát nehézsúlyú legendákkal, ahol a döntőben Muhammad Ali és Mike Tyson „csapott össze” és Tyson nyert egyhangú pontozással. Így ismét napirendre került az örök kérdés. Vajon, ha valóban összecsapott volna a két legenda, úgyhogy mindketten fénykorukban vannak, akkor ki nyerte volna a csatát?


Anthony Joshua nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnokot meg is kérdezték, aki szerint nem könnyű erre válaszolni, hisz a két bunyós időszaka között ugyan nem telt el olyan sok idő, de a bunyósok mérete, a felkészülés módszere merőben más volt.

„Ez egy érdekes kérdés, mert Muhammad Ali korszakának nehézsúlyú bunyósai Mike Tyson időszakában nagyjából cirkálósúlyúak lettek volna. Lennox Lewis időszakában már egyre nagyobbak voltak a nehézsúlyúak, ezért is hozták létre amatőrben a szupernehézsúlyt. A jelenlegi amatőr nehézsúly az a súlycsoport, ami nálunk a cirkálósúly. Szóval Muhammad Ali nem lett volna igazi nehézsúlyú. Ha Muhammad Ali erejét és méretét veszük, akkor szerintem Mike Tyson nyert volna.”

Már csak azért is így gondolja, mert Tyson sokat tanulmányozta Frazier stílusát, a mozgását, a horgokat, amivel le tudta győzni Ali-t. Az egy nagyon kemény küzdelem volt Ali-nak.

„Szerintem Mike Tyson iskolázottabb volt, változtak az idők, Mike Tyson fejlettebb volt. Több tudomány, több információ. … Szóval szerény véleményem szerint Mike Tyson nyert volna.”

Komment