Billy Joe Saunders végre nagy ellenfeleket akar, ezért ment a Matchroom Boxing-hoz

Fotó: Billy Joe Saunders – PuzzlePix Fotóügynökség

Most már hivatalosan is bejelentették, hogy Billy Joe Saunders (28-0; 13 KO) is a Matchroom Boxing-nál folytatja pályafutását, több meccses megállapodást írtak alá. Azaz Eddie Hearn egyengeti tovább a karrierjét. Érdekes Saunders pálfordulása, mert korábban többször is éles kritikát fogalmazott meg Hearn-nel szemben, de úgy tűnik karrierje érdekében félretette ellenérzéseit.

Saunders azzal indokolta átigazolását, hogy végre szeretne igazi nagy nevek ellen bunyózni, elege van belőle, hogy telik az idő, de annak ellenére, hogy korábban középsúlyban volt, most pedig nagyközépsúlyban világbajnok nem küzdhet az igazi elit ellen. Neki mindegy, hogy közép- vagy nagyközépsúlyban, de nagy meccseket akar nagy ellenfelekkel. Ő olyan bunyósok ellen akar küzdeni, mint Gennady Golovkin vagy Saul „Canelo” Alvarez. Úgy gondolja, hogy ezt a Matchroom Boxing-gal el tudja érni, amire van is esély, hisz a Matchroom szorosan együttműködik a DAZN-nal. A jelenlegi élvonal nagyrésze pedig már a DAZN-nal és/vagy a Matchroom-mal áll szerződésben. Mint például a középsúlyú világbajnokok Canelo és Demetrius Andrade vagy a nagyközépsúlyú világbajnok Callum Smith, valamint a hamarosan ismét világbajnoki címért küzdő Gennady Golovkin is.

Hearn már azon munkálkodik, hogy az Egyesült Államokban is kiépítse Saunders ismeretségét, hisz a brit fenegyerek még csak egyszer lépett szorítóba a szigetországon kívül, akkor is Kanadában. Októberben vagy novemberben már szeretné a promóter, ha az USA-ban lépne szorítóba, konkrét ellenfelet még nem nevezett meg azt ígéri, hogy hamarosan bejelentik, de a Top 15-ből szeretne neki ellenfelet.

A legáhítottabb ellenfele Saul „Canelo” Alvarez lenne, de erre jelen pillanatban nem sok esély van, mert Canelo Kovalev-ra vár és mivel Saunders még nem ismert az USA-ban nem tudna akkora nézettséget hozni, hogy az megérje Canelo-nak. Azt nyilatkozta, hogy Canelo-t még csak Floyd Mayweather Jr. tudta legyőzni és igazán nagyszerű lenne, ha ő lehetne a második a sorban Mayweather után, aki képes volt erre. Ha Saunders megőrzi veretlenségét és sikerül megalapozni a hírnevét az USA-ban még akár sor is kerülhet erre a meccsre, de még nem mostanában.

Komment