Joshua berágott Lennox Lewis-ra, bohócnak nevezte a legendát

Fotó: Lennox Lewis – PuzzlePix Fotóügynökség

Lennox Lewis, az utolsó nehézsúlyú vitathatatlan bajnok már több alkalommal fogalmazott meg kritikát Anthony Joshua-val szemben, hol finomabban, hol élesebben. Már Joshua június 1-jei, Ruiz elleni veresége előtt is úgy tűnt, hogy a Joshua – Wilder viták/egyeztetések során is inkább Wilder pártján állt, mint honfitársáén. Többször kritizálta Joshua-t, amiért nem akart az USA-ban bokszolni, hogy nem akar a „védett burokból” kiszakadni. Majd miután AJ elveszítette világbajnoki öveit Ruiz-zal szemben természetesen Lewis is elmondta véleményét.

Több kritikát is megfogalmazott, szerinte egyrészt Joshua-nak már rég le kellett volna cserélnie edzőjét, Rob McCracken-t. Sok olyan hiba van Joshua bunyójában, ami szerinte nem újkeletű és ezeket a hibákat már rég orvosolnia kellett volna McCracken-nek. Szerinte nem készült fel eléggé AJ a Ruiz elleni meccsre. Joshua-nak azonban esze ágában sincs lecserélnie edzőjét.

Majd Lewis azt is elmondta, hogy honfitársa nem volt ott fejben amikor Ruiz ellen bunyózott, szerinte már a bevonulásánál látszott, hogy valami nincs rendben vele és nem lenne szabad addig visszavágnia Ruiz-nak, amíg nem teszi rendbe a mentális problémáit. Majd jött az, hogy Lewis szerint Mexikóban kellene tartani a visszavágót, mert a mexikói közönség megérdemelné. Valószínűleg ez már az utolsó csepp volt Joshua-nál, mert röviden, de élesen kikelt a legendás bunyós ellen, utalva arra, hogy nem kér a tanácsaiból.

„Lennox egy bohóc. Nem tisztelem Lennox-ot! Én és Lennox nem vagyunk egyformák. Az örökségem az, hogy hátra dőlök és élvezettel figyelem a fiatal feltörekvő generációt, de nem szólok bele. Csak elismerem, ahogy eljutnak oda. Lennox nem ilyen. Én és Lennox másfajták vagyunk!”

Erre természetesen Lennox Lewis is reagált, csalódott AJ szavaiban, de úgy érzi, hogy ezek nem Joshua szavai. Valószínűleg inkább Eddie Hearn-t, Joshua promóterét sejti a háttérben.

Lewis menedzsere már keményebben reagált Joshua szavaira. Josh Dubin szerint Lennox sokat tesz a fiatal bunyósokért. Sokakat mentorál és barátként támogatja őket, van egy non-profit boksztábora is hátrányos helyzetű gyerekeknek. És az, hogy „kritizál” egy-egy bunyóst gyakorlatilag munkaköri kötelessége, mert több csatornánál is szakértőként dolgozik, ahol elvárják tőle, hogy őszintén elmondja véleményét. Szerinte ugyanúgy fogalmazott már meg kritikát Wilder-ről és Fury-ról is, ők mégsem sértődtek meg. Dubin azt mondja, ha nem is lenne szakértő Lewis, akkor is joga van véleményt megfogalmazni a fiatalabb generációról, hisz ő egy igazi legenda. Lezárásképp Dubin azért odaszúrt még egyet Joshua-nak, szerinte, ha Lewis megenne pár Snickers-t és újra kesztyűt húzna, úgy megverné, hogy megemlegetné a fiatal angol.

Komment