Még későbbre csúszhat a Wilder – Ortiz visszavágó, ezért Fury már decemberre is meccset tervez

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Már korábban megállapodott a WBC világbajnok Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) és korábbi ellenfele Luis Ortiz, hogy az ősszel újból megküzdenek egymással. Tavaly márciusban már küzdöttek egymás ellen, akkor a „Bronz Bombázó” nyert TKO-val. Ortiz azóta szeretett volna egy visszavágót, amit elvileg meg is kap, de nehezen találnak neki megfelelő időpontot különböző sportesemények miatt. Először szeptember 28-ról volt szó, majd november 9-ről, most pedig már november 23-át emlegetik lehetséges dátumként.

Ezt a csúszást úgy értelmezi Tyson Fury (28-0-1; 20 KO), hogy így az ő visszavágójuk is csúszni fog Wilder-rel, aminek konkrét időpontja még nincs, de 2020. első felében lehet. Ezért úgy döntött, hogy a szeptember 14-i, Otto Wallin (20-0; 13 KO) elleni, Las Vegas-i meccs után szeretne még egyet az idén. Decemberben visszatérne a szigetországba és ott lépne szorítóba. Valószínűleg úgy gondolja Fury, hogy Wallin legyőzése nem lesz túl komoly feladat, ha három hónappal későbbre már másik ellenfelet szeretne. Fury elmondta, hogy azzal, hogy csúszik a Wilder – Ortiz visszavágó az ő meccsük is később lesz, így belefér még egy meccs az idén. Mivel szerinte az ESPN nem adna neki ilyen gyorsan egymás után még egy lehetőséget, ezért inkább Angliában bunyózna, amit nem tilt a Top Rank-es szerződése és másik promótere Frank Warren is szívesen szervez neki otthon egy meccset.

Konkrét ellenfelet még nem neveztek meg, de állítólag a nehézsúly élvonalából szeretne valakit. Valaki olyat, aki magasabb, mint Wallin (197 cm), hogy segítse a Wilder elleni meccsre való készülést. Fury úgy érzi, hogy jobb formában van, mint eddig bármikor és ezúttal kifogja ütni Wilder-t, ha végre sor kerül a visszavágóra. Mert tudja, hogy pontozással nem győzhet a WBC világbajnok ellen.

Komment