Joseph Parker lesz Dillian Whyte következő ellenfele

Fotó: Joseph Parker – Europress Fotóügynökség

Július 28-án a londoni O2 Arénában fog találkozni egymással a WBC nehézsúlyú Silver övének birtokosa, Dillian Whyte (23-1; 17 KO) és a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker (24-1; 18 KO). Mindkettejük célja, hogy a csúcsra kerüljenek és egymás legyőzésével közelebb kerülhetnek egy világbajnoki címmérkőzéshez. Elvileg Whyte a WBC kötelező kihívója, mivel az övé a Silver öv, gyakorlatilag azonban csak a második a listán.

Whyte legutóbb március 24-én lépett ringbe, akkor az ausztrál Lucas Browne-t (25-1; 22 KO) győzte le 6 menet alatt kiütéssel, nem is akármekkora kiütéssel. Parker szintén márciusban bunyózott utoljára, március 31-én a nehézsúlyú IBF, IBO, WBA világbajnok Anthony Joshua ellen egy címegyesítő mérkőzésen. Parker a WBO világbajnoki címét tette kockára, amit el is veszített egy 12 menetes találkozón pontozással. Természetesen mindkét bunyósnak világbajnoki álmai vannak, ezen kívül azonban van még egy közös pont a karrierjükben. Nagyon hasonló mindkét ökölvívó mérlege, és ami a legérdekesebb, hogy mindketten csupán egyetlen vereséget szenvedtek el és ráadásul mindketten Anthony Joshua-tól kaptak ki. Parker ugye utolsó meccsén, március 31-én kapott ki pontozással, Whyte pedig 2015-ben TKO-val. Whyte és Parker is örömmel visszavágna a vereségért Joshua-nak és ehhez a győztesnek megnőnek az esélyei.

Whyte márciusi győzelme után több név is felmerült, mint lehetséges ellenfél, többek között Kubrat Pulev, Alexander Povetkin, Luis Ortiz és Jarrell Miller is. Whyte természetesen leginkább Deontay Wilder ellen szeretett volna megküzdeni, de ő ugye AJ ellen szándékozik ringbe lépni. Amíg a világbajnoki címeket birtokló Wilder és AJ már hónapok óta csak tárgyalnak, addig egy szinttel lejjebb konkrét megegyezés is történt, így addig sem maradunk nehézsúlyú meccs nélkül amíg ők egyezkednek. Whyte promótere, Eddie Hearn elmondta, hogy nagyon örül neki, hogy sikerült ezt a mérkőzést összehozni, igyekeznek egy nagy show-t csinálni a gálára. Whyte népszerű a szigetországban és Parker nevét is sokan megismerték Joshua ellen, főként mivel ő az első bunyós, aki állva tudott maradni AJ-vel szemben. A gála többi résztvevője még egyelőre nem ismert, kivéve azt a Daniyar Yeleussinov-ot, aki június 6-án aratta második profi győzelmét éppen egy magyar bunyós, Szabó Zoltán ellen.

Komment