2018. március 31: Joshua-Parker gála Cardiffban!

Március 31-én, szombaton rendezik az év egyik legjobban várt gáláját Cardiffban, amit a Sport 2 élőben közvetíti majd este 22:00 órától Erdélyi Kálmán szakkommentátorral.

A est legnagyobb szenzációja, az Anthony Joshua (20-0; 20 KO) – Joseph Parker (24-0; 18 KO) főmérkőzés lesz majd egy 12 menetes címegyesítő mérkőzésen, ahol a WBA, IBF és a WBO világbajnoki öve lesz a tét. (Erről a mérkőzésről korábban már ITT írtunk.)

A Joshua-Parker küzdelmen kívűl lesz még egy izgalmasnak ígérkező nehézsúlyú mérkőzés az orosz Alexander Povetkin (33-1; 23 KO) és az angol David Price (22-4; 18 KO) között, ahol Povetkin védheti meg a WBA Interkontinentális övét és a WBO Nemzetközi övét. A mérkőzés azért is érdekes lehet, mert a WBA-nál jelenleg Povetkin birtokolja a kötelező kihívói pozíciót Anthony Joshua-val szemben, tehát ha Povetkin és Joshua is nyer, akár egymás ellen is bunyózhatnak a közeljövőben. (A Povetkin – Price összecsapásról ITT is olvashattok.

Címvédésre készül az északír Ryan Burnett (18-0; 9 KO) is, aki jelenleg az IBF és a WBA harmatsúlyú világbajnoka. Burnett a venezuelai Yonfrez Parejo (21-2-1; 10 KO) ellen teszi kockára azt a WBA övét, amit az előző meccsén szerzett meg egy nagyon kemény ütközetben a kazah Zhanat Zhakiyanov ellen. Parejo-t már korábban legyőzte Zhakiyanov, amiből ugyan messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga Burnett ellen.

Szintén ezen a gálán lép kötelek közé az angolok fiatal bunyósa, Josh Kelly (5-0; 4 KO) is. A korábbi olimpikon ellenfele a veterán Carlos Molina (28-8-2; 8 KO) lesz. Ők egy 10 menetre kiírt mérkőzésen küzdhetnek meg a WBA nemzetközi váltósúlyú címéért. A rutinos Molina 11 évvel idősebb és már nem a fénykorát éli, ezzel szemben Kelly még csak nemrég kóstolt bele a profi ökölvívásba.

A Matchroom Boxing egy másik fiatal angol ökölvívója is címmeccset vívhat szombaton. A szintén korábbi olimpikon Joe Cordina (6-0; 5 KO) a belga Hakim Ben Ali (19-5; 1 KO) ellenében szeretné megszerezni a megüresedett WBA nemzetközi könnyűsúlyú címét. A walesi fiú hazai pályán bizonyíthat és küzdhet meg első profi címéért egy 10 menetes mérkőzésen.

Az est további mérkőzései:

  • Anthony Crolla (32-6-3; 13 KO) – Edson Ramirez (18-2-1; 8 KO) Könnyűsúlyú mérkőzés
  • Morgan Jones (12-0; 5 KO) – Mose Auimatagi (9-1-2; 5 KO) Nagyközépsúlyú mérkőzés
  • Joshua Buatsi (4-0; 3 KO) – Bartlomiej Grafka (20-28-3; 9 KO) Félnehézsúlyú mérkőzés
  • Sean McGoldrick (4-0; 2 KO) – Ricky Little (3-2-1; 1 KO) Harmatsúlyú mérkőzés

Komment