Whyte padlón volt, de így is pontozással nyert; Chisora brutálisan kiütötte Szpilka-t

Fotó: Artur Szoilka – Dereck Chisora – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este a Matchroom Boxing a londoni O2 Arena-ban rendezett gálát, ahol a nagyobb súlycsoportoké volt a főszerep. Szorítóba lépett többek között David Price, Dereck Chisora és Dillian Whyte is.

Az este főmérkőzését Dillian Whyte (26-1; 18 KO) vívta a kolumbiai Oscar Rivas (26-1; 18 KO) ellen. Whyte annak ellenére is egyhangú pontozással (115-112, 115-112, 116-111) nyerte a meccset, hogy a kilencedik menetben számolni kellett rá. Így Whyte szerezte meg a WBC nehézsúlyú interim övét, ami azt jelenti, hogy ő Deontay Wilder kötelező kihívója.

Az este legbrutálisabb kiütése Dereck Chisora-nak (31-9; 22 KO) köszönhető. Chisora ellenfele az a lengyel Artur Szpilka (22-4; 15 KO) volt, aki korábban Deontay Wilder ellen is küzdött a WBC világbajnoki övéért. Akkor Szpilka a 9. menetig bírta, Chisora azonban már a második menetben padlóra küldte. Egy perc telt el a második menetből, amikor Szpilka a köteleknek szorult és Chisora-nak egy jobbossal sikerült megfognia, majd egy öt ütéses kombinációval kiterítette a lengyelt, aki gyakorlatilag lefolyt a köteleken. Szpilka percekig nem tudott felkelni. A meccs után elmondta Chisora, hogy Joseph Parker-t, az „ausztrál csirkét” akarja következő ellenfelének.

David Price (25-6; 20 KO) pedig kissé talán meglepő módon, de megszerezte a WBA nehézsúlyú Kontinentális bajnok övét. Előzetesen ellenfelét David Allen-t (17-5-2; 14 KO) tartották a meccs esélyesének, de nem volt igazuk. Price irányította a mérkőzést, majd Allen a 10. menet után fel is adta a küzdelmet, a 11. menetre már nem állt ki.

Komment