Az év KO-ja: Dillian Whyte kiütötte az ausztrál Lucas Browne-t

Szombat este a kiütések éjszakája volt az O2 Arénában! A londoni gálán 10 mérkőzést rendeztek, ebből 9 idő előtt befejeződött. A főmérkőzésen a nehézsúlyú Dillian Whyte és Lucas Browne találkozott egymással, a tét a WBC nehézsúlyú Silver öve volt. Az angol Whyte meglepően könnyen elbánt az ausztrál Browne-nal, így megtartotta első számú kihívói pozícióját a WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért Deontay Wilder ellen.

Már az első menettől kezdve Whyte irányította a mérkőzést. Hatalmas balhorgaival és testütéseivel bombázta az ausztrált, akinek fel is repedt a bal szemöldöke. és a harmadik menetben már tiszta vér volt az arca. Whyte jól kihasználta, hogy sokkal gyorsabb volt az ausztrálnál és az ötödik menetben el is törte Browne orrát. Az ausztrál próbálta tartani magát, de az erőfölénnyel nem bírt, és a hatodik menetben egy hatalmas bal horogtól padlóra került. Browne fel se bírt kelni, percekig a földön ápolták és oxigént is kapott. Végül hordágyon vitték el a 120 kilós „Big Daddy” becenevű ökölvívót, és a mérkőzést követően kórházba szállították megfigyelésre.

Browne-nak ez volt a huszonhatodik profi mérkőzése és egyben az első veresége. A 38 éves bunyós korábban világbajnok is volt a WBA-nál, de doppingvétség miatt elvették tőle az övét. Most szeretett volna visszatérni a csúcsra, de ezzel a verséggel elveszítette a lehetőséget, hogy a WBC világbajnoki címéért küzdhessen. Whyte viszont máris üzent a WBC jelenlegi nehézsúlyú bajnokának, Wilder-nek: „Deontay Wilder hol vagy? Gyerünk, gyerünk! Készen állok! Lássuk Deontay, nincs több kifogás. Felejtsd el Joshuat! Találkozzunk júniusban!” Whyte már korábban nyilatkozott terveiről, hogy a következő cél Wilder legyőzése, utána pedig Anthony Joshua-tól akar revánsot venni, akinek eddigi egyetlen vereségét köszönheti.

Komment