Dillian Whyte: „Joshua a nehézsúly Lance Armstrong-ja!”

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik igencsak savanyú a szőlő Anthony Joshua riválisának Dillian Whyte-nak, mert ő is csatlakozott Jarrell Miller kedvenc „vádjához”, miszerint AJ doppingol, azért néz így ki. Az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua következő ellenfele az amerikai Jarrell Miller lesz június 1-jén. A meccs kapcsán sajtótájékoztatót tartottak az USA-ban és Angliában is. Miller előszeretettel hangoztatja, hogy Joshua biztosan tesztoszteront nyom magába, mert olyan változáson ment át, amikor amatőrből profi lett, hogy azt csak tiltott szerekkel lehet elérni. Dillian Whyte is egyetért Miller-rel, sőt egyenesen azt állítja, hogy AJ a „nehézsúly Lance Armstrong-ja”, utalva arra, hogy Lance Armstrong éveken át úgy doppingolt, hogy nem bukott le és mindent megnyert.

Vicces, hogy épp Whyte és Miller vádolja doppingolással Joshua-t, hisz mindkettejüket tiltották már el korábban tiltott szerek használata miatt, Joshua-t pedig nem. Miller „támadása” érthető, hisz ez is a lélektani hadviselés része, igyekszik minél jobban kizökkenteni, felidegesíteni ellenfelét. Whyte-ból viszont inkább csak az irigység és a harag szól, hisz nem kapta meg a kívánt összeget Joshua-tól ezért nem jött össze a visszavágó, így kapott lehetőséget Miller. Most pedig lehet, hogy a Dominic Breazeale elleni meccs is veszélybe került, mert lehet, hogy Wilder ellen léphet szorítóba Breazeale. Még hivatalos információk nincsenek erről, de ha nem jön össze a Wilder-Fury visszavágó, akkor nagy rá az esély, hogy a kötelező kihívó Breazeale kap lehetőséget Wilder ellen.

Joshua természetesen tagadja a vádakat, elmondása szerint 2012 óta évi 40 000 fontot költ az önkéntes doppingtesztekre, amik véletlenszerűen zajlanak egész évben. Valamint a meccsek előtt egy másik szervezet is rendszeresen teszteli. Neki tiszta a lelkiismerete, soha nem volt egyik tesztje sem pozitív és bármikor áll elébe az ellenőrzésnek.

Komment