Ma 40 éves Alexander Povetkin, „szülinapi kívánságként” Tyson Fury-t szeretné

Fotó: Alexander Povetkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Az amatőrként Európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai bajnoki címet szerző; profiként pedig korábbi nehézsúlyú világbajnok (WBA rendes) Alexander Povetkin (35-2; 24 KO) ma ünnepli 40. születésnapját és gyorsan „kívánt” is egyet. Miután múlt hét szombaton egyhangú pontozással legyőzte Hughie Fury-t ki hívta az unokatestvérét, Tyson Fury-t, a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnokot. Az egyik közösségi oldalon azt üzente Fury-nak, hogy szeretne megküzdeni vele, mert túl sokat beszél arról Fury, hogy ő nem akart ki állni ellene. Ő készen áll és meg akar küzdeni a „Cigány Királlyal”.

Povetkin arra utalt, hogy Fury azzal próbálta megmagyarázni, hogy miért Otto Wallin ellen küzd legközelebb, mert több jelölt, köztük Povetkin sem vállalta ellene a meccset. Így jobb híján maradt a svéd Wallin szeptemberre. Povetkin úgy érzi, hogy a „kis” Fury után most jöhetne a „nagy” és legközelebb már ellene szeretne kiállni.

Erre azonban nem sok esély van a közel jövőben, talán a jövő év második felében. Tyson Fury legközelebb szeptember 14-én lép szorítóba a már említett Wallin ellen. 2020. februárjára pedig egy Deontay Wilder elleni visszavágó van betervezve. A két meccs között nem valószínű, hogy még egyszer szorítóba lép, hisz az veszélyeztethetné a Wilder meccset. Ha valóban akarja a meccset az orosz és Fury is belegyezik, akkor a jövő évben sor kerülhet rá, de addig még nagyon sok minden fog történni, például, ha Fury elveszi Wilder világbajnoki övét, akkor nem lesz releváns számára az orosz.

A másik pedig, hogy Hughie Fury ellen nem volt túl meggyőző Povetkin. Egyhangú pontozással győzött ugyan, de nem a régi Povetkin-t láttuk a ringben, mondhatni unalmas mérkőzés volt. Ez betudható a korának is vagy esetleg annak, hogy majdnem egy éve lépett utoljára szorítóba. Meg ugye az ellenfél sem mindegy lehet, hogy Tyson ellen sokkal jobban ki tudna bontakozni az orosz és egy izgalmas mérkőzést láthatnánk.

Komment