Jarrell Miller leszerződött a Top Rank-hez, világbajnok akar lenni

Fotó: Jarrell Miller – PuzzlePix Fotóügynökség

Jarrell „Big Baby” Miller (23-0-1; 20 KO) neve nem ismeretlen a bokszrajongók között, de a legnagyobb ismertségre akkor tett szert, amikor tavaly úton útfélen sértegette Anthony Joshua-t, majd mielőtt sor került volna a meccsre megbukott egy doppingteszten.  Így lett végül Andy Ruiz Jr. tavaly júniusban Joshua ellenfele és vette el a világbajnoki címeit, majd vette tőle vissza Joshua decemberben. Miller elbukta a címmeccset, ami Ruiz győzelme után talán még jobban fájhatott neki és több hónapos eltiltást is kapott és azóta sem lépett szorítóba. Most viszont visszatér és a Top Rank-kel együttműködve világbajnok akar lenni.

Bob Arum bízik Millerben, bízik abban, hogy világbajnok lehet és valószínűleg abban is, hogy többet nem fog doppingolni.

„Jarrell Miller komolyan gondolja a visszatérést és a helyes utat, a nehézsúly világbajnoka lesz. Ő az ökölvívás egyik legegyedibb és legizgalmasabb szereplője, de a legfontosabb, hogy tud harcolni.” – mondta Bob Arum új bunyósáról.

Miller eddig veretlen, 24 meccséből 23-at megnyert (ebből 20 KO) és 1 döntetlennel végződött. Világbajnoki címmeccsre eddig egyedül Joshua ellen lett volna esélye, de azt ugye elszúrta a doppingolással. Ha újra címmeccs közelébe akar kerülni, azért bizony keményen meg kell küzdenie.

„Eljövök mindenért és mindenkiért. Senki sincs biztonságban. Köszönj szépen a rossz fiúnak.” – mondta Miller.

Az biztos, hogy egy nagy dumájú és kemény bunyós kerül vissza a nehézsúly vérkeringésébe. Kérdés, hogy vajon az igazán nagyok ellen mire lesz képes. Nehézsúlyban most Tyson Fury és Kubrat Pulev a két legnagyobb név a Top Rank-nél, ők elvileg mindketten világbajnoki címért küzdhetnek idén. Fury biztos, hogy Wilder ellen februárban, Pulev pedig valószínűleg Joshua ellen május-június környékén, de erről még tárgyalnak.

Komment