Hearn szívesen rendezne egy „Rumble in the Jungle 2-t” Joshua-nak Kinshasa-ban

Fotó: Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Eddie Hearn tárgyalásokat folytat egy lehetséges mérkőzésről a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a legendás Rumble in the Jungle helyszínén. A promóter elmondta a BBC Sports-nak, hogy az 1974-es Muhammad Ali – George Foreman mérkőzés és ezáltal a Kinshasa-i helyszín a boksztörténelem egy ikonikus epizódja. A helyszínről minden bokszrajongónak egyből ez a legendás mérkőzés jut eszébe és óriási megtiszteltetés lenne bármelyik bokszolónak a nyomukba lépni. Jelenleg a stadion nincs jó állapotban, de Hearn szerint szó volt a helyreállításáról. Így nincs még semmi konkrétum, de nagyon hajlik rá a promóter.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a Joshua – Pulev kötelező címvédőmeccset az Egyesült Királyságba hozzák, mert Joshua, már egy éve nem bokszolt otthon, de a későbbiekben továbbra is terveznek külföldi meccseket. Szaúd-Arábiába is szívesen visszatérnének és ahhoz, hogy globális örökséget hagyjon maga után fontos, hogy „bejárja” a világot, ne csak a szigetországra korlátozza a mérkőzései helyszínét. Joshua számára pedig fontos, hogy nyomot hagyjon a boksztörténelemben, hogy évtizedek múltán is emlegessék a nevét. Ehhez pedig nagy meccsek kellenek, nagy ellenfelek ellen és nem utolsó szempont a helyszín sem.

Mondjuk egy Joshua – Wilder vagy egy Joshua – Fury címegyesítő mérkőzés a vitathatatlan bajnoki címért, mint a „Rumble in the Jungle 2” már lehetne a boksztörténelem része. Persze ez csak elméleti feltevés, hisz ez sok mindenen múlik.

Komment