Január 30. Miami Fight Night: Andrade – Keeler, Farmer – Diaz világbajnoki címmeccsek

Fotó: Demetrius Andrade – PuzzlePix Fotóügynökség

A Matchroom Boxing USA talán kicsit szokatlan időpontban, csütörtök este rendez gálát Miami-ban, ami a „Miami Fight Night” elnevezést kapta. A gálán három világbajnoki címmérkőzés is lesz és a női ökölvívás egyik jelenlegi legnagyobb alakja, a hét különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Amanda Serrano is szorítóba lép.

Az est főmérkőzése a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade (28-0; 17 KO) címvédése lesz Luke Keeler (17-2-1; 5 KO) ellen. Andrade számára ez egy kötelező győzelem az ír ellen, aki persze azt ígéri, hogy óriási meglepetést fog okozni és haza viszi a világbajnoki címet. Andrade 2018. októberében szerezte meg a középsúlyú világbajnoki övet, de azóta sem sikerült neki egy címegyesítő meccset összehozni, sőt igazán nagy nevű ellenfelet sem tudott neki szerezni Hearn, ennek ellenére bízik a promóterében és szerződést is hosszabbított vele. Hearn azon dolgozik, hogy még az idén címet egyesíthessen a WBC világbajnok Jermall Charlo-val, de az IBO/IBF világbajnok Gennady Golovkin-nak is örülnének. A legnagyobb célpont Canelo, de az szinte esélytelen, mert a mexikói többször jelezte már, hogy számára érdektelen egy Andrade elleni meccs, nem tartja elég izgalmasnak. Hearn szerint pedig nem is fogjuk már középsúlyban látni Canelo-t.

A nagypehelysúlyú IBF világbajnok Tevin Farmer (30-4-1; 6 KO) is címvédésre készül Joseph Diaz (30-1; 15 KO) ellen. Farmer 2018 óta világbajnok nagypehelysúlyban, de nemrég azt nyilatkozta, hogy pár meccs és tovább lép könnyűsúlyba. De most még Diaz-ra koncentrál, aki megjegyezte a mérlegelésen, hogy még egyszer utoljára aludjon az övével Farmer, mert ma bizony elveszi tőle.

A harmadik világbajnoki címmérkőzés nagyharmatsúlyban lesz. Az IBF és WBA Super bajnok Daniel Roman kihívója a hozzáképest még igencsak rutintalan üzbég Murodjon Akhmadaliev lesz. Az üzbég fiú mindössze nyolcadik profi meccsén két nagy szervezet világbajnoka lehet, ha győz.

Puerto Rico büszkesége, Amanda Serrano (37-1-1; 27 KO) hihetetlen karrierrel büszkélkedhet. Már 7 különböző súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és úgy váltogatja a súlycsoportjait, mint más a zokniját. Gond nélkül lép fel vagy le akár 2-3 súlycsoportot is egymás után. Tavaly például először kisharmatsúlyban, majd pehelysúlyban lépett szorítóba és nyert, most pedig könnyűsúlyban fog bunyózni Simone Aparecida Da Silva ellen. Korábban már könnyűsúlyban is volt világbajnok. A tegnapi mérlegelésnél pedig a WBO elnökétől megkapta a 2019-es év legjobb női ökölvívója címet is.

Eddie Hearn, hogy növelje a nézettséget két YouTubert is csatasorba állított. Manapság igen népszerűek ezek a meccsek, nem kimondottan a sportértékük miatt, hanem a YouTuberek népes rajongótábora miatt. Már a mérlegelésen is csinálta a műsort Jake Paul és Ali Eson Gib.

Komment