Whyte csalódott, hogy nem akar kiállni vele Joshua

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Dillian Whyte (25-1; 18 KO) nagyon csalódott, mert nem sok esélyt lát arra, hogy Anthony Joshua (22-0; 21 KO) kiálljon vele a közeljövőben. Korábban szó volt róla, hogy a Whyte – Chisora meccs győztese megküzdhet Joshua-val áprilisban, ha nem egyezik meg addig Wilder-rel. Wilder-rel ugyan még nem sikerült megegyezni, de valószínűleg ennek ellenére is hoppon marad Whyte. Eddie Hearn legújabb verziója szerint Jarrell Miller lehet a befutó és akár az USA-ban is lehet a meccs.

Miller (23-0-1; 20 KO) egy amerikai debütálás szempontjából jó választás lehet az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) Joshua-nak és valószínűleg verhető is. Miller a nehézsúly élmezőnyébe tartozik ugyan, de azért mégsem egy Wilder vagy Fury. Whyte egészen konkrétan középszerűnek nevezte, szerinte AJ inkább választ ilyen középszerű bunyósokat, minthogy igazi kockázatot vállaljon. Szerinte Joshua úgy van vele, hogy minek vállaljon kockázatot, ha így is elég pénzt keres. Gyakorlatilag gyávának tartja Joshua-t amiért nem mer kiállni vele.

Whyte helyzetét nem könnyíti meg, hogy közös a promóterük, aki valószínűleg inkább Joshua érdekeit helyezi előtérbe, hisz mégiscsak ő az „aranytojást tojó tyúk”. Mivel Joshua a világbajnok nem érdeke, hogy megküzdjön Whyte-tal, és az is logikus, hogy nem kockáztat mielőtt sikerülne összehozni a címegyesítő meccset. Ráadásul korábban már megverte Whyte-ot kiütéssel (lásd a képen), szóval ő már bizonyított ellene. Ha meg „gyávaságról” beszélünk, akkor Whyte miért nem állt ki Luis Ortiz ellen, ő sem kockáztatott és inkább Chisora-t választotta.

Egy kis emlékeztető, hogy is járt legutóbb Whyte Joshua ellen:

Komment