Heti összefoglaló: Május 7 – 13.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Billy Joe Saunders nem fog Golovkinra várni. Saunders jelenleg a WBO középsúlyú bajnoka, aki következő mérkőzését június 23-án vívja Martin Murray ellen. Saunders-nek nem titkolt célja, hogy megmérkőzzön Golovkinnal és elvegye az öveit, de nem fog karba tett kézzel várni rá. Golovkinnak elég sűrű lett az idei éve, nem tudni még, hogy alakul, de még a nyár végén meg kellene védenie IBF övét és a Canelo elleni visszavágó is tervben van. Saunders a júniusi Murray meccs után szívesen megmérkőzne a nagyközépsúlyú IBF bajnokkal James DeGale-el.

A WBSS (World Boxing Super Series) a 2018-19-es szezonban két új súlycsoportban is elindítja a tornát. A tervek szerint a harmat- és a kisváltósúly csatlakozna és már pár nevet is felsoroltak, akiket sikerült megnyerni a versenysorozatra. A szervezők szerették volna, ha a kubai Guillermo Rigondeaux is csatlakozna a harmatsúlyúak csapatához Zolani Tete, Ryan Burnett és Emmanuel Rodriguez mellé, de a kubai nem él a lehetőséggel. Orvosi szempontból sem tartja jó ötletnek Rigondeaux és csapata, hogy lefogyasszon harmatsúlyra, így őt biztos nem láthatjuk. A WBSS jövő évi sorozatáról ITT is olvashattok.

Úgy tűnik végre sikerült ellenfelet találni az IBF félnehézsúlyú világbajnokának, Artur Beterbiev-nek. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy komoly fejtörést okoz az IBF-nek, hogy megfelelő kihívót találjanak az orosznak, mert félelmetes ütőereje miatt senki nem akar vele kiállni. A veretlen orosz tavaly novemberben szerezte meg a világbajnoki címet és úgy tűnik, hogy a szintén veretlen angol, Callum Johnson van olyan tökös, hogy kiálljon vele.

Áprilisban már megírtuk, hogy Marcus Browne helyett Eleider Alvarez lesz a WBO félnehézsúlyú bajnokának, Sergey Kovalev-nak a következő ellenfele. Most már a helyszín és az időpont is publikus lett, augusztus 4-én, Atlantic City-ben, a Hard Rock Hotel & Casinoban fog ringbe lépni a két bunyós.

Vasyl Lomachenko kiütéssel verte meg Jorge Linarest és ezzel megszerezte a venezuelai bunyós WBA könnyűsúlyú világbajnoki övét. (További részletekről ITT olvashattok)
További két címmérkőzést is tartottak szombat éjszaka az USA keleti partján. Az amerikai Sadam Ali (26-2; 14 KO) igyekezett megvédeni a WBO nagyváltósúlyú világbajnoki övét a mexikói Jaime Munguia (29-0; 25 KO) ellen sikertelenül. Munguia négy menet alatt négyszer is padlóra küldte a címvédő Alit, majd a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást, így TKO-val nyert a mexikói. A 21 éves Munguia könnyedén szerezte meg a WBO nagyváltósúlyú világbajnoki címét. A veretlen, nagyharmatsúlyú világbajnok Rey Vargas (32-0; 22 KO) is címvédésre készült szombaton, ami sikerült is neki. Ellenfele az örmény Azat Hovhannisyan (14-3; 11 KO) volt, aki szerette volna elvenni Vargas WBC nagyharmatsúlyú világbajnoki övét. Vargas harmadik alkalommal védte meg azt, és őrizte meg veretlenségét.

A középsúlyú UBO Európa-bajnok Krämer Péter (8-0-1; 5 KO) első külföldi összecsapásán vett részt szombaton az Egyesült Királyságban, Boltonban. Ellenfele a rendkívül rutinos Peter McDonagh (28-28-2; 3 KO) volt egy tízmenetes találkozón. McDonagh és Krämer végig bunyózta a tíz menetet és végül döntetlen eredménnyel fejezték be. Külföldön sokkal nehezebb nyerni egy ökölvívónak, így Péter számára ez a döntetlen egy győzelemmel is felérhet első külföldi mérkőzésén.

Komment